eSports-gaala 2014: palkitut

Julkaistu ma 24. marraskuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Vuoden 2014 eSports-gaala on juhlittu ja palkinnot jaettu. Lue vielä yhteenveto niistä, jotka palkinnot saivat.

Jokaisesta viime viikolla julkistetusta kategoriasta palkittiin tunnustuspalkinnolla yksi ehdokas ja palkinnot jaettiin eSports-gaalassa lauantai-iltana. Palkitsemiset tulevat näkymään myös gaalasta piakkoin julkaistavalla koostevideolla. Pyrimme julkaisemaan myös valokuvia gaalasta mahdollisimman pian.

SEUL kiittää kaikkia paikalla olleita ja onnittelee vielä kerran kaikkia palkittuja!

Vuoden 2014 pelaaja

Janne “Savjz” Mikkonen (Hearthstone)

Janne “Savjz” Mikkonen on noussut nopeasti Hearthstone -pelin kovimpaan kärkeen. Uransa aikana “Savjz” on menestynyt tasaisesti erilaisissa turnauksissa, ja nykyään hän pelaa ammatikseen Team Liquid -joukkueessa.

Vuoden 2014 joukkue

3DMAX (Counter-Strike: Global Offensive)

3DMAX on ehdoton suomalainen ykkösjoukkue Counter-Strike: Global Offensivessa. Tiimi on pelannut lähes samalla kokoonpanolla jo aiemmin ENCEssä ja ENCOREssa ja saavuttanut turnauksissa vaikuttavia tuloksia.

Vuoden 2014 tapahtuma

Tanssipelien EM-kisat

Helsingissä järjestetyt Tanssipelien avoimet EM-kisat keräsivät osallistujia ympäri Eurooppaa ja jopa Yhdysvalloista saakka. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyssä turnauksessa onnistuttiin osallistujien, puitteiden ja streamin suhteen erinomaisesti.

Vuoden 2014 mediatoimija

Yleisradio

YLE aloitti eSports-uutisoinnin ja -lähetykset vuoden alusta LanTrek 2014 -tapahtumasta. Elektronista urheilua nähtiin ensimmäisen kerran maamme historiassa televisiosta 2.8, kun YLE TV 2 näytti Assembly Summer 2014 -tapahtuman Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen finaalin livenä, ja toi elektronisen urheilun tuhansien suomalaisten tietoisuuteen.

Vuoden 2014 vaikuttaja

EHYT ry – Pelitaito

EHYT ry:n Pelitaitohanke on vuoden 2014 aikana tehnyt valtavan työn kertoessaan tavallisille suomalaisille pelaajille, vanhemmille, medialle, yrityksille ja päättäjille pelikulttuurista ja pelaamisen hyödyistä ja haitoista. Pelitaidon tyyliin on kuulunut faktoihin pohjautuva, kiihkoton vuoropohjainen keskustelu, joka tähtää pelisivistyksen lisäämiseen ja laajaan kulttuurimuutokseen Suomessa.

Jokeri

Ravintola BUZA – Vuoden eSports-kohtaamispaikka

Vuonna 2014 Jätkäsaareen avattu Ravintola BUZA on tuonut eSportsin keskelle ravintolakulttuuria. BUZAssa on ollut mahdollista tulla seuraamaan pelejä hyvän ruoan, seuran ja huurteisen äärelle. BUZAssa on myös järjestetty monipuolisesti elektroniseen urheiluun liittyvää ohjelmaa, kuten esimerkiksi Hearthstone-turnaus.

Muut uutiset