eSports-gaala 2014 - ehdokkaat

Julkaistu to 20. marraskuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Tähän uutiseen on koottu vuoden 2014 eSports-gaalan kuuden eri palkintokategorian voittajaehdokkaat.

Tähän uutiseen on koottu 22.11. järjestettävän eSports-gaalan palkitsemisehdokkaat. Palkintokategorioita on tänä vuonna kuusi, eli vuoden 2014 pelaaja, joukkue, tapahtuma, mediatoimija, vaikuttaja ja jokeri. Ehdokkaiksi on voitu valita tapahtuma-, mediatoimija-, vaikuttaja- ja jokerikategorioissa sekä yksityishenkilöitä että organisaatioita. Tutustu ehdokkaiden nimeämis- ja voittajien valintakriteereihin aiemmin julkaistun uutisen kautta.

Jokaiseen kategoriaan on valittu vähintään kolme ehdokasta, ja kategorioiden voittajat julkistetaan ja palkitaan gaalassa kello 19:00.

Vuoden 2014 pelaaja

Vesa “Welmu” Hovinen (StarCraft 2)

StarCraft 2 -pelaaja Vesa “Welmu” Hovinen on yksi niistä suomalaisista pelaajista, joilta on nähty tasaisen vahvoja pelisuorituksia maailmanlaajuisissa turnauksissa jo monen vuoden ajan. Welmu, joka on kiistatta yksi Suomen parhaista pelaajista, pelaa tällä hetkellä ammatikseen kansainvälisessä Team NewRoSoft -joukkueessa.

Janne “Savjz” Mikkonen (Hearthstone)

Janne “Savjz” Mikkonen on noussut nopeasti Hearthstone -pelin kovimpaan kärkeen. Uransa aikana “Savjz” on menestynyt tasaisesti erilaisissa turnauksissa, ja nykyään hän pelaa ammatikseen Team Liquid -joukkueessa.

Kalle “Trixi” Saarinen (Dota 2)

Kalle “Trixi” Saarinen on Suomen ehdoton ykkösnimi Dota 2:ssa, ja yksi tunnetuimmista suomalaisista e-sports-nimistä. Hän on osallistunut vanhan joukkueensa Fnaticin kanssa lähes kaikkiin merkittäviin kansainvälisiin turnauksiin vuoden 2014 aikana. Nykyään Trixi pelaa suomalaisessa 4 Anchors and a Sea Captain -joukkueessa, joka on pärjännyt turnauksissa perustamisestaan lähtien hyvin.

Aleksi “allu” Jalli (Counter-Strike: Global Offensive)

Aleksi “allu” Jalli on ollut yksi Suomen CS-kärkinimistä jo vuosia. Tämän vuoden keväällä allu siirtyi pelaamaan ammattipelaajasopimuksella kansainvälisessä mouz-organisaatiossa.

Benjamin “NotaHax” Läärä (Dota 2)

Benjamin “NotaHax” Läärä on pelannut jo vuosia menestyneissä Suomalaisissa Dota 2 -kokoonpanoissa. Notahaxin vyöltä löytyy muun muassa jo useampi Assemblyvoitto.

Joona “natu” Leppänen (Counter-Strike: Global Offensive)

Joona “natu” Leppänen on Suomen CS-skenen konkari, pitkäaikainen keulamies ja ammattipelaja henkeen ja vereen. Natu pelaa tällä hetkellä kansainvälisessä 3DMAX-joukkueessa, joka on menestynyt turnauksissa hienosti.

 

Vuoden 2014 joukkue

4ASC – 4 Anchors and a Sea Captain (Dota 2)

4 Anchors and a Sea Captain on uusi suomalainen Dota 2 -joukkue, jossa pelaa moni maamme Dota 2 -kärkipelaajista. 4ASC on ottanut vakuuttavan alun sijoittuen erinomaisesti loppuvuoden aikana kansainvälisissä turnauksissa.

Kukkahattu eSports (Multigaming)

Kukkahattu eSports on EHYT ry:n Pelitaito-projektin pelaajajoukkue, jonka tarkoitus on edistää pelikasvatusta. Joukkueen ensiesiintyminen tapahtui Assembly Summer 2014 -tapahtumassa, jossa tapahtuman kävijät saivat käydä haastamassa Kukkahatut Counter Strikessä ja Tekken Tag Tournament 2:ssa.

3DMAX (Counter-Strike: Global Offensive)

3DMAX on ehdoton suomalainen ykkösjoukkue Counter-Strike: Global Offensivessa. Tiimi on pelannut lähes samalla kokoonpanolla jo aiemmin ENCEssä ja ENCOREssa ja saavuttanut turnauksissa vaikuttavia tuloksia.

RCTIC eSports (League of Legends)

RCTIC eSportsin League of Legends -joukkue on pelannut jo pitkään Suomen huipulla. Joukkue on menestynyt erinomaisesti online-turnauksissa ja sijoittunut loistavasti suomalaisissa lan-tapahtumissa.

 

Vuoden 2014 tapahtuma

Assembly Winter + Summer 2014

Assemblyt ovat jälleen vuoden 2014 aikana toimineet suomalaisen elektronisen urheilun tapahtumakentän suunnannäyttäjänä. Assemblyt kehittävät toimintaansa jatkuvasti, ja Suomen tiukimmat turnaukset nähdäänkin yleensä helmikuun tai elokuun alussa Helsingissä.

LanTrek 2014

Alkuvuonna järjestetty LanTrek on kehittynyt tapahtumana vuosien mittaan valtavasti. Vuoden 2014 LanTrekkien laaja turnaustarjonta sekä yhteistyöpilotti YLE:n kanssa tekivät tapahtuman turnauksista hienot pelata ja mielenkiintoiset seurata.

Tanssipelien EM-kisat

Helsingissä järjestetyt Tanssipelien avoimet EM-kisat keräsivät osallistujia ympäri Eurooppaa ja jopa Yhdysvalloista saakka. Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyssä turnauksessa onnistuttiin osallistujien, puitteiden ja streamin suhteen erinomaisesti.

 

Vuoden 2014 mediatoimija

Yleisradio

YLE aloitti eSports-uutisoinnin ja -lähetykset vuoden alusta LanTrek 2014 -tapahtumasta. Elektronista urheilua nähtiin ensimmäisen kerran maamme historiassa televisiosta 2.8, kun YLE TV 2 näytti Assembly Summer 2014 -tapahtuman Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen finaalin livenä, ja toi elektronisen urheilun tuhansien suomalaisten tietoisuuteen.

Sett.fi

Sett.fi on vuoden 2014 aikana ollut tuottamassa laadukkaita ajankohtaisia reportaaseja lan-tapahtumista. Lisäksi sivusto on uutisoinut useiden eri pelien ja pelaajien kuulumisia ja kansainvälisen ja suomalaisen elektronisen urheilun kentän muutoksista.

gaming.fi

Gaming.fi on jatkanut aktiivista peli- ja eSports-uutisointiaan. Sivusto ottaa huomioon laajasti eri pelejä ja uutisoi myös konsolipeleistä. Sivusto onkin tarjonnut vuoden aikana monipuolisen kokonaisuuden, joka on sisältänyt laajasti sekä laite- että peliarvosteluja, tapahtumareportaaseja ja elektronisen urheilun kentän uutisointia.

Huutosakki

Vuonna 2014 perustettu Huutosakki on ollut suomalaisten tapahtumien stream- ja televisiolähetysten kulmakivi. Huutosakin jäsenet ovat olleet mukana selostamassa lähes kaikissa suuremmissa streamatuissa turnauksissa. Huutosakki on varmistamassa, että Suomessa on mahdollista seurata turnauksia suomeksi, ammattimaisesti selostettuna.

Livegamers

Livegamers on vuoden 2014 aikana uutisoinut laajasti Suomen Xbox-yhteisön tapahtumista ja julkaissut laadukkaita peliarvosteluita. Lisäksi Livegamers järjestää useita turnauksia ja liigoja, mikä tekee yhteisöstä yhden tärkeimmistä suomalaisen konsolipelaamisen elektronisen urheilun kehittäjistä.

 

Vuoden 2014 vaikuttaja

RCTIC eSports

RCTIC eSports on hyvien pelitulosten lisäksi kehittänyt toimintaansa huomattavasti vuoden 2014 aikana. Lahjakkaiden pelaajien ja joukkueiden tukemisen lisäksi RCTIC on tuottanut videoita tiimistään ja onnistuneesti aktivoinut elektronisen urheilun yhteisöä kiinnostumaan pelaajistaan. RCTIC oli näkyvästi esillä myös syksyllä järjestetyssä DigiExpo-tapahtumassa tarjoamassa monipuolista eSportsiin liittyvää ohjelmaa.

Yleisradio

YLE on vuonna 2014 kehittänyt eSports-uutisointiaan ja aloittanut ensimmäisenä Suomessa eSports-lähetykset televisiossa. YLE on myös julkaissut e-urheilua käsitteleviä faktapohjaisia artikkeleita, jotka ovat selittäneet ilmiötä ja esitelleet menestyneitä suomalaisia pelaajia.

EHYT ry – Pelitaito

EHYT ry:n Pelitaitohanke on vuoden 2014 aikana tehnyt valtavan työn kertoessaan tavallisille suomalaisille pelaajille, vanhemmille, medialle, yrityksille ja päättäjille pelikulttuurista ja pelaamisen hyödyistä ja haitoista. Pelitaidon tyyliin on kuulunut faktoihin pohjautuva, kiihkoton vuoropohjainen keskustelu, joka tähtää pelisivistyksen lisäämiseen ja laajaan kulttuurimuutokseen Suomessa.

Team Menace

Team Menacella on ollut vuoden 2014 aikana aktiivisia pelaajia neljässä eri lajissa sekä pc- että konsolipuolella. Team Menace on vuoden aikana tukenut monen suomalaisen pelaajan uraa ja rakentanut onnistuneesti omaa brändiään.

 

Jokeri

hearthstone.fi – Vuoden 2014 uusi yhteisö

Hearthstone.fi on vuonna 2014 perustettu yhteisö, joka on ilmiömäisen nopeasti ottanut haltuunsa uuden pelin suomalaisen yhteisön. Sivusto uutisoi Hearthstonesta, seuraa suomalaisten pelaajien menestystä maailmalla, tarjoaa pelivinkkejä ja ennen kaikkea järjestää viikottaisia turnauksia.

Dota 2 -liiga – Vuoden kotimainen liiga

Kesällä 2014 pelattu Dota 2 -liiga keräsi yhteen ennätykselliset 64 joukkuetta, eli yli 300 suomalaista Dota 2 -pelaajaa. Liiga tarjosi pelimahdollisuuksia onnistuneesti eritasoisille pelaajille, sillä kesän peleissä oli mahdollista olla mukana sekä aloittelevalla kaveriporukalla, että kokeneemmallakin tiimillä.

Ravintola BUZA – Vuoden eSports-kohtaamispaikka

Vuonna 2014 Jätkäsaareen avattu Ravintola BUZA on tuonut eSportsin keskelle ravintolakulttuuria. BUZAssa on ollut mahdollista tulla seuraamaan pelejä hyvän ruoan, seuran ja huurteisen äärelle. BUZAssa on myös järjestetty monipuolisesti elektroniseen urheiluun liittyvää ohjelmaa, kuten esimerkiksi Hearthstone-turnaus.

Juho “Azhrak” Nieminen – Vuoden turnausjärjestäjä

Juho “Azhrak” Nieminen on ollut mukana järjestämässä StarCraft 2 -turnauksia suomalaisissa tapahtumissa jo vuosien ajan. Azhrak on työskennellyt väsymättömästi maan StarCraft 2 -yhteisön eteen järjestäen laadukkaita turnauksia ja ylläpitäen StarCraft 2 -sivustoa.

Muut uutiset