Toinen aste

Toisen asteen koulutuksiin haetaan yhteishaussa 19.2.-12.3.2019 (päättyy klo 15:00).

Järviseudun ammatti-instituutti
Järviseudun ammatti-instituutissa datanomi- ja merkonomiopiskelijat voivat jatkossa valita osaksi opintojaan kaksi elektroniseen urheiluun keskittyvää tutkinnon osaa. Tutkinnon osat ovat laajuudeltaan 15 osaamispistettä ja ne sijoittuvat opintosuunnitelmassa valinnaisiin tutkinnon osiin.

Esport-liiketoiminnassa opiskelijat osallistuvat OUTLOAD-kilpapelitapahtuman järjestämiseen. OUTLOAD on kuin pieni työpaikka oppilaitoksen sisällä – sillä on omat työskentelytilat, opiskelijoiden itsensä sopimat työajat ja laaja valikoima erilaisia työtehtäviä. Esport-liiketoiminnassa opiskelijat työskentelevät mm myynnin, markkinoinnin, turnausjärjärjestelyjen, mediatuotannon ja tietoverkkoinfran parissa. Osa opiskelijoista toimii tiimijohtajina ja johtavat oman opiskelijatiiminsä työskentelyä.

Kilpapeliopinnoissa opiskelijat keskittyvät luonnollisesti siihen olennaisempaan – eli pelaamiseen. Lukuvuoden aikana opiskelijat keskittyvät niin joukkue- kuin yksilöharjoitteluun. Opiskelijat muodostavat muiden opiskelijoiden kanssa oman tiimin, jonka kanssa opiskelijat harjoittelevat sekä osallistutte online- ja lan-turnauksiin. Opiskelijoita auttaa kehittymään oma valmentaja, joka on viikoittain käytettävissä. Pelaamisen lisäksi opinnot sisältävät myös fyysistä kuntoilua ja ravintotietoutta. Opintoihin sisältyy myös säännöllisen unirytmin hallintaa osana arkea sekä opit kokonaisvaltaiseen urheilulliseen elämäntapaan. Kilpapelinä opinnoissa on Counter-Strike: Global Offensive.
www.esportkoulu.fi

Ruoveden lukio
Ruoveden lukiossa jatkuu syksyllä 2019 urheilulinjan painotuksena elektronisen urheilun valmennus. Pelivalmennuksen keskiössä ovat opiskelijoiden hyvinvointi ja terveys. Erityistä huomiota kiinnitetään myös tiimityöskentelyyn, yrittäjyyteen ja terveellisiin elämäntapoihin.
https://peda.net/ruovesi/lukio

Yrkesinstitutet Prakticum
Ammattioppilaitos Prakticumin opiskelijat voivat valita elektronisen urheilun kurssin osaksi opintojaan. Kurssilla keskitytään terveellisten elämäntapojen ja e-urheilun yhdistämiseen.
http://prakticum.fi/
(Opiskelijahyvinvointi esportin kautta hanke voimassa 31.8.2020 asti https://prakticum.fi/projekt/student-wellbeing-through-esport.html)

Sotkamon Urheilulukio
Sotkamon Urheilulukio on ensimmäinen Olympiakomitean urheiluoppilaitos-ohjelmassa mukana oleva lukiokoulutus. Koulutus tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden yhdistää opiskelun ja ammattimaisen harjoittelun. Elektronisen urheilun valmennus ja harjoittelu toteutetaan Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian harjoittelu- ja testausolosuhteissa. Haku on käynnissä 19.2.-12.3.2019.
http://www.sotkamonlukio.fi/fi/Urheilulukio/E-urheilu/E-urheiluharjoittelu

Opisto

Esports

Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto
Ahlmanin ammatti- ja aikuisopistossa toimii esport-linja, joka koostuu pääasiassa pelaamisesta. eSport-koulutus on vuoden mittainen ja haku 14. elokuuta 2019 alkavalle lukuvuodelle käynnistyy huhtikuussa.
http://www.ahlman.fi/etusivu

HEO
HEO:ssa järjestetään eSport -opintoja, joissa perehdytään harjoittelun lisäksi myös urheilulliseen elämäntapaan. Osana opintoja opiskelijoista luodaan pelijoukkueet, jotka osallistuvat turnauksiin.

Osalle opintolinjoista otetaan opiskelijoita myös kevätlukukaudelle 2019. Haku nyt on käynnissä.
https://www.heo.fi/

Laajasalon opisto
Laajasalon opistossa käynnistyy syksyllä 2019 Esports-koulutus. Pelaaja pääsee kehittämään itseään yksilönä ja joukkueen kanssa eri peleissä. Koulutuksen sisältönä ovat mm. kilpapelaajan treenaaminen, pelaaminen ja aikataulutettu tekeminen. Huomiota kiinnitetään menestymisen eri osa-alueisiin: ruokavalioon, kehonhuoltoon, stressinsietokykyyn ja unen laatu. Koulutuksessa tavataan suomalaisia valmentajia, joukkueita ja pelaajia. Haku koulutukseen on nyt käynnissä.
http://www.laajasalonopisto.fi/koulutustarjonta/taiteen-koulutus/esports/

Muut opinnot

Nordic Esports Academy
Nordic Esports Academy järjestää yhdessä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa leirin sekä Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen. Leirille voivat osallistua harrastaja- sekä ammattilaispelaajat. Leirin sisältöön kuuluvat esimerkiksi luennot, fyysinen ja psyykkinen harjoittelu sekä taitotestaus. Leiristä voi ansaita ECTS-opintopisteitä.
https://www.nordicesports.academy/

Urheilutoimittaja

Laajasalon opisto
Laajasalon opiston urheilutoimittajakoulutuksessa perehdytään urheilutoimittajan, tiedottajan ja selostajan työhön. Koulutuksessa opetetaan toimittamaan sisältöä esimerkiksi verkkoon, sosiaaliseen mediaan, mobiiliin, televisioon ja radioon.
Seuraavat valintakokeet viestinnän linjan yhteiseen valintakokeeseen järjestetään kesäkuussa ja täydennyshaku elokuussa 2019.
http://www.laajasalonopisto.fi/

Urheilumanagerointi

Suomen Urheiluopisto
Suomen Urheiluopistossa järjestetään urheilumanageroinnin peruskoulutus sekä valmentajan ammattitutkinto.
https://vierumaki.fi/suomen-urheiluopisto

Valmentajan ammattitutkinto

Varalan Urheiluopisto
Liikunnan ammattitutkinto – Valmennuksen osaamisalan tarkoituksena on nostaa valmentajien ydinosaamista ja kehittää arkivalmennuksen laatua. Tutkinto on tarkoitettu jo valmennuksen parissa työskenteleville jo valmennuskokemusta omaaville. Seuraava valmentajan ammattitutkinto Varalan Urheiluopistossa alkaa 11.2.2019 ja haku koulutukseen päättyy 11.2.2019. https://varala.fi/valmentajan-ammattitutkinto/

Kisakallio
Seuraava näyttötutkintoon valmistava koulutus alkaa syksyllä 2019. Haku päättyy 4. tammikuuta 2019.
https://www.kisakallio.fi/fi/koulutus/ammatillinen-koulutus/vat-valmentajan-ammattitutkinto-2

Korkeakoulu

Kajaanin Ammattikorkeakoulu – KAMK
Kajaanin ammattikorkeakoulu järjestää englanninkielisen Esports Business -koulutuksen. Koulutuksessa keskitytään kansainväliseen liiketoimintaan elektronisen urheilun näkökulmasta.
Hakuaika syksyllä 2019 alkavaan koulutukseen on käynnissä 23.1.2019 asti.
https://www.kamk.fi/fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu – JAMK
Urheiluliiketoiminnan asiantuntija voi työskennellä urheilu- ja elämystalouden toimialalla. Opinnot ovat englanninkielisiä ja kansainvälisiä. Opintojen aikana tutustutaan urheilun alalla toimiviin organisaatioihin ja urheilutapahtumiin. Hakuaika syksyllä 2019 alkavaan koulutukseen on 20.3-3.4.2019.
https://www.jamk.fi/fi/Koulutus/Liiketalouden-ala/tradenomi/Urheiluliiketoiminta/

Jos listalta puuttuu koulutus, ota yhteyttä mirka.tukia@seul.fi