Suomen elektronisen urheilun liitto on jäsenenä kansainvälisessä International eSports Federationissa (IeSF), joka toimii elektronisen urheilun kansainvälisenä kattojärjestönä. IeSF:n kautta liitto on myös sitoutunut noudattamaan kansainvälisen Antidopingtoimisto WADA:n eettisiä arvoja ja antidoping-ohjeistuksia.

Liittona SEUL haluaa olla ajamassa eteenpäin pohjoismaista toimintakulttuuria sekä arvoja ja nostamaan elektronisen urheilun asemaa kansainvälisesti. Nyt pinnalla olevia asioita ovat muun muassa järjestö- ja liiketoiminnan yhteistoiminnan lisääminen, sukupuolten tasa-arvo kilpailutoiminnassa sekä pelinkehittäjien asema elektronisessa urheilussa. Konkreettisia toimenpiteitä näiden eteenpäin viemiselle ovat muun muassa Euroopan elektronisen urheilun liiton perustaminen sekä osallistuminen ja aktiivinen keskustelu kansainvälisissä tapahtumissa.

Kansallisella tasolla tämä tarkoittaa sitä, että liitto on aktiivisesti mukana toimijana yhteiskunnassa. SEUL on Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäsen.