HAVU sijoittui kolmanneksi FLASHPOINTin pudotuspeleissä

Julkaistu su 19. huhtikuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Suomalainen Counter-Strike: Global Offensive -joukkue HAVU Gaming sijoittui kolmanneksi Los Angelesissa pelatussa FLASHPOINT-liigassa. Eilen illalla tanskalaiselle MAD Lionsille hävitty sarja päätti joukkueen juoksun finaaliin. HAVU kuittasi kolmannesta sijasta itselleen 100 000 dollaria.

HAVU:n matka miljoonaliigassa alkoi helmikuun puolessa välissä kutsulla avoimiin karsintoihin, joissa joukkue päätyi sijalle 7-8. Sijoitus ei estänyt HAVU:a pääsemästä eteenpäin, sillä joukkue kutsuttiin maaliskuun alussa Los Angelesiin pelaamaan turnauksen suljetuissa karsinnoissa. Voitettuaan lohkovaiheessa oman lohkonsa puhtain 2-0 tuloksin, HAVU hävisi pudotuspeleissä saksalaiselle BIG:lle ja menetti yhden voiton päässä olleen turnauspaikan.

HAVU:n palattua Suomeen suljetuista karsinnoista, lähti joukkue pian jälleen Los Angelesiin. HAVU kutsuttiin korvaavaksi joukkueeksi pelaamaan FLASHPOINT:n 1. kaudelle. Seuraavan viiden viikon aikana Olli ”sLowi” Pitkänen, Lasse ”ZOREE” Uronen, Aaro ”hoody” Peltokangas, Eetu ”sAw” Saha, Joonas ”doto” Forss ja valmentaja Taneli “disturbed” Veikkola sijoittuivat kahdesta lohkovaiheesta kolmanneksi ja raivasivat tiensä koko turnauksen kolmannelle sijalle. Turnauksen läpi joukkue näytti hyvää dynamiikkaa ja pelaamista.

FLASHPOINT:in ensimmäisen kauden finaalivaihe oli tarkoitus pelata Tukholmassa LAN-tapahtumassa, mutta se päätettiin siirtää kokonaan Los Angelesiin koronavirustilanteen vuoksi. Loppujen lopuksi joukkueet päätyivät pelaamaan osan turnauksesta kotimajoituksistaan Los Angelesissa. Turnauksen finaalissa nähdään tänään brasilialainen MIBR ja HAVU:n kaatanut Mad Lions. Finaali on katsottavissa kello 22 alkaen suomeksi Elisa Viihteen Twitch-kanavalta ja englanniksi FLASHPOINT:n Twitch-kanavalta.

Kuvat: HAVU Gaming