Non-Toxic -sertifikaattikoulutus järjestettiin ensimmäistä kertaa

Julkaistu pe 12. helmikuuta 2021
Takaisin uutisarkistoon

Suomen elektronisen urheilun liiton ja Non-Toxic – Syrjimätön pelikulttuuri hankkeen yhteistyössä järjestämä Non-Toxic -sertifikaattikoulutus järjestettiin tammi-helmikuussa 2021. Ensimmäistä kertaa järjestettyyn koulutukseen osallistui 10 Suomen elektronisen urheilun kentän toimijaa.

“Non-Toxic -sertifikaatti ja yhdenvertaisuussuunnitelma hyödyttävät sekä toimijaa itseään että kaikkia toimintaan osallistuvia. Kannustamme alan toimijoita mukaan luomaan parempaa pelikulttuuria”, Non-Toxic -hankkeen projektisuunnittelija Riikka Lehtinen sanoo.

Koulutus järjestettiin etäyhteydellä tammikuun 16. ja helmikuun 6. päivä. Koulutuksessa käytiin läpi teemaan liittyviä käsitteitä, liiton tekemän yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokyselyn tuloksia sekä Non-Toxic -hankkeen tekemiä selvityksiä. Osana koulutusta osallistujat loivat itselleen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman, joita myös esiteltiin viimeisellä koulutuskerralla.

“Olen todella tyytyväinen siihen, että koulutus täytti sille asetetut tavoitteet ja loi tilan kentän toimijoille pohtia yhdessä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumista. Jokaisella oli aiheesta kokemuksia, joita purettiin yhdessä ratkaisujen miettimisen ohella. Koulutus tullaankin järjestämään uudestaan vielä tämän vuoden aikana”, kommentoi Mirka Otsonkoski, joka toimi yhtenä kouluttajista.

“Ilahduttavaa nähdä, että yhdenvertaisuuden edistäminen motivoi näin monia ja tehdään näkyväksi, että turvallisempi pelikulttuuri on jokaisen toimijan vastuulla”, mukana kouluttamassa ollut Sonja Ahtiainen Non-Toxic -hankkeesta kuvailee.

Sertifikaatti myönnetään koulutuksen suorittaneille toimijoille. Sertifikaatin voi nähdä toimijoiden verkkosivuilla ja se kertoo, että toimija on sitoutunut kehittämään turvallisempaa ja yhdenvertaisempaa pelaamista. Non-Toxic -sertifikaattikoulutus järjestetään uudestaan vuoden 2021 aikana. Tarkemmista yksityiskohdista ja ilmoittautumisesta ilmoitetaan myöhemmin liiton verkkosivuilla.

Muut uutiset