IeSF julkaisi elektronisen urheilun maailmanmestaruuskilpailun vuodelle 2014

Julkaistu ma 19. toukokuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

IeSF:n järjestämä elektronisen urheilun maailmanmestaruuskilpailu järjestetään vuonna 2014 Azerbaidžanissa Bakussa. Kansainvälinen elektronisen urheilun liitto julkaisi juuri alustavat tiedot tapahtumasta.

Kansainvälisen elektronisen urheilun liiton, eli IeSF:n järjestyksessä kuudes maailmanmetaruusturnaus järjestetään syksyllä Azerbaidžanissa. Maailmanmestaruuskilpailut, joiden virallinen nimi on “6th e-Sports World Championship BAKU 2014”, järjestetään yhteistyössä maan eSports-liiton ja nuorten urheiluministeriön kanssa. Tämä tarkoittaakin, että ensi kertaa elektronisen urheilun turnausta järjestämässä ja rahoittamassa on myös isäntämaan hallitus.

Maailmanmestaruuskilpailu järjestetään Azerbaidžanin pääkaupungissa Bakussa Crystal Hall -rakennuksessa, jossa järjestettiin myös vuoden 2011 Euroviisut. Alustavat päivämäärät ovat 12.-17.11.2014.

Maailmanmestaruuskilpailuiden peleistä on valittu nyt kaksi sekä naisten että miesten sarjaan. Pelivalinnoissa on noudatettu vuoden 2013 linjaa, kun naisten sarjassa nähdään jälleen ainoastaan yksilöpelejä. Miesten sarjassa nähdään kuitenkin tänä vuonna sekä yksilö- että joukkuepeli. IeSF:n valitsemat pelit vuoden 2014 maailmanestaruuskilpailussa ovat seuraavat.

Miehet
Dota 2
StarCraft II: Heart of the Swarm

Naiset
StarCraft II: Heart of the Swarm
Tekken Tag Tournament 2

Lisäksi maailmanmestaruuskilpailujen isäntä voi lisätä turnaukseen 2-3 haluamaan peliä. Päätöksiä ylimääräisistä peleistä ei ole vielä tehty, mutta harkintalistalla ovat muun muassa Street Fighter -sarjan pelit, Hearthstone ja Pro Evolution Soccer.

IeSF:n jäsenenä SEUL vastaa Suomen maajoukkueen kokoamisesta maailmanmestaruuskilpailuihin. Kun turnaukseen valitut pelit ja matkabudjetti selviää, aletaan järjestämään Suomen karsintoja.

IeSF:n oli oli alunperin tarkoitus järjestää vuonna 2014 kaksi erillistä turnausta: toinen Euroopassa ja toinen Aasiassa. Vuonna 2015 oli tarkoitus taas järjestää yhteinen maailmanmestaruuskilpailu. Maanosien parhaat pelaajat ja tiimit kohtaisivat siis aina joka toinen vuosi. Isäntämaa oli tarkoitus valita huutokauppatyylisesti, jossa IeSF myy parhaalle tarjoajalle oikeuden järjestää turnaus. Tänä vuonna parhaan tarjouksen teki Azerbaidžan, ja maassa pelataan aikaisemmasta suunnitelmasta poikkeavasti maailmanmestaruusturnaus.

Lue lisää IeSF-uutisia heidän juuri julkaisemastaan uutiskirjeestä.

 

Muut uutiset