Tanssipelaamisen euroopanmestaruus Suomeen!

Julkaistu ke 27. heinäkuuta 2016
Takaisin uutisarkistoon

Markus "hippaheikki" Kokkonen on voittanut vuoden 2016 tanssipelaamisen euroopanmestaruuden.

Helsingissä pelattu nelipäiväinen turnaus koostui kolmesta osakilpailusta (single high, single low, doubles) ja huipentui lauantaina 23.7.2016 viimeiseen osakilpailuun jossa mestaruus ratkesi Markuksen hyväksi.

Turnauksessa pelattiin kolme osakilpailua: Double, Single Low ja Single High. Single Low ja Single High turnauksissa alustoja on yksi, doubles pelataan kahdella alustalla. Single Low -turnauksen kappaleet vaativat lähinnä ajoitustarkkuutta ja askeltekniikkaa, kun taas High’ssa pärjääminen vaatii nopeutta ja kestävyyttä. Toiseksi sijoittunut brittiläinen Robert ”Maxx-Storm” Okin sai osakilpailuista pronssia (Double), kultaa (Low) ja hopeaa (High). Markus Kokkonen sai puolestaan kolmesta kyseisestä osakilpailuista kultaa (doubles), hopeaa (Single Low) ja pronssia (Single High). Brittany “Fierra” Barrett sijoittui kolmanneksi kokonaiskilpailuissa.

EM-kulta ratkesi niukasti äärimmäisen jännittävään Single High finaaliin, jossa Robert joutui tyytymään kakkossijaan hävitessään viimeisen ratkaisevan ottelun kilpatoveriaan Peter Goveria vastaan. Tällöin pelaajilla oli samat sijoitukset eri kilpailuista ja saman verran osakilpailupisteitä. Vasta kaikkien yhteenlaskettujen osakilpailuiden karsintakierrosten pisteet ratkaisivat voittajan, jolloin mestaruuden vei Kokkonen.

”Voitto tuntuu todella hyvältä, etenkin kun olen tehnyt sen eteen niin paljon töitä. Valtaosa vapaa-ajasta on mennyt treenatessa. Tavoitteenani on kehittää nopeutta entisestään ja osallistua pohjois-amerikkalaisten kovatasoisimpiin turnauksiin”, Kokkonen sanoo.

Tanssipelaaminen on elektronisella pelilaitteella pelattava, hyvää kuntoa ja koordinaatiokykyä vaativa urheilulaji, jossa pelaaja liikuttaa kehoaan tietokoneen antamien ohjeiden mukaisesti.

Nopeimmillaan lajin harrastajat pystyvät pelaamaan yli 15 painalluksen askelsarjan sekunnissa. Pelilaite arvostelee suorituksen ajoituksen tarkkuuden mukaan, ja huipputason pelaajaksi kehittyminen vaatii vuosien harjoittelun. Lajia voi Suomessa harrastaa kotona ja kolikkopelilaitteilla. Tanssipelaamisen SM-kilpailut järjestetään Assembly Summer 2016 -tapahtumassa 4.-7.8.2016 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtumassa voi myös kokeilla tanssipelaamista.

www.tanssipelit.fi

Tanssipelaamisen EM 2016 – Kokonaiskilpailun tulokset:
1. Markus ”hippaheikki” Kokkonen (FI)
2. Robert ”Maxx­Storm” Okin (GB)
3. Brittany ”Fierra” Barrett (GB)
4. Peter ”Peter” Gover (GB)
5. Meo ”Mek” Ekroos (FI)
6. Declan ”Teperoo” Flynn (GB)
7. Joy ”Mandodo” Bratt Martinez (SE)
8. David ”Sweet Lama” Parra Meza (PE)
9. David ”Urza” Sjöstrand (SE)
10. Omar ”Ambrose” Ambrose (GB)

15. Tuukka ”Tuuc” Juvonen (FI)
16. Jari ”Gemi” Vilkki (FI)

Muut uutiset