YMCA Esports:lle myönnetty 19 000 euroa seuratoiminnan kehittämistukea

Julkaistu la 7. toukokuuta 2022
Takaisin uutisarkistoon

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt YMCA Esports:lle (Tampereen Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys ry) liikunta- ja urheiluseurojen seuratoiminnan kehittämistukea. Tuen määrä on 19 000 euroa ja se on suunnattu e-urheilutoiminnan juniorivalmennuspäällikön palkkaamiseen. YMCA on ensimmäinen tukea saava e-urheiluseura.

“YMCA Esports käyttää tuen junioripuolen toimintaan, mikä uudistuukin elokuussa valtavasti. Haluamme tarjota turvallisen kasvun nuorille e-urheilun parissa, jota ohjaavat ammattitaitoiset ohjaajat. Tuki mahdollistaa juniorivastaavan palkkaamisen. Elokuussa aloitetaan YMCA Esports after school -kerhot sekä vahvistetaan matalan kynnyksen harrastustoimintaa. Sen lisäksi olemme kaikessa rauhassa rakentaneet akatemiatoimintaa Tampereelle. Haluamme olla vahva yksikkö e-urheilun skenessä ja merkittävä kasvualusta nuorille lupauksille”, kommentoi YMCA Esportsin e-urheilun lajipäällikkö Jesse Halme.

Seuratoiminnan kehittämistuki on OKM:n sivujen mukaan tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Nyt myönnettyä tukea on haettu vuoden 2021 aikana. SEUL on antanut oman lausuntonsa hakemuksesta vuonna 2021 ja puoltanut tuen myöntämistä.

Kuva: SEUL ry / Otto Virtanen, Grail Quest

Muut uutiset