Yle panostaa pelaamiseen ja e-urheiluun

Julkaistu ti 26. kesäkuuta 2018
Takaisin uutisarkistoon

Yle tulee tarjoamaan pelaamiseen ja e-urheiluun liittyvää sisältöä Ylen eri kanavissa.

Yle tulee panostamaan e-urheiluun ja pelaamiseen tänä vuonna kattavasti. Peli- ja e-urheiluohjelmia tullaan näkemään Yle TV2:ssa, Areenassa, FTW Livessä ja Kioskin pelistriimissä, e-urheilun viikko-ohjelmassa sekä Retropelisarjassa. Tulevan kesän ja syksyn aikana Yle e-urheilu tulee lähettämään e-urheilutapahtumia maailmalta, ohjelmistossa ovat muun muassa ESL One Cologne, Assembly Summer, CS:GO:n major-turnaus Lontoosta ja Overwatchin World Cup. CS:GO:n lähetyksiä ovat juontamassa Teemu “wabbit” Hiilinen ja Juha “aNgeldusT” Kurppa. Mukana ohjelmissa on myös Suomen peliasiantuntijoita ja ammattipelaajia, esimerkiksi Joona “natu” Leppänen ja Jenny Kåla.

Kioski tulee seuraamaan e-urheilun uutisia viikottaisessa pelistriimissä, e-urheilun viikko-ohjelmassa sekä Retropelisarjassa. Pelistriimissä käsitellään pelimaailman ajankohtaisia tapahtumia ja uutisia. Ohjelmaa juontamassa on Jesse “mauton” Sarkkinen, lisäksi ohjelmassa vierailee artisteja, julkkiksia, urheilijoita ja pro-pelaajia. Kioskin e-urheilun viikko-ohjelmaa juontavat Miisa “Naiades” Nuorgam ja Lauri “Cyanide” Happonen. Ohjelma tarkastelee Instagramissa ja YouTubessa viikon tärkeimpiä peliuutisia. Retropelisarja on suunnattu satunnaisille pelaajille, jossa Katri Norrlin pelaa nuoruudesta tuttuja pelejä.

FTW Live esittää viikoittaisen peliturnauksen Yle TV:ssa, Areenassa sekä Yle FTW YouTube-kanavassa. Lähetykset alkavat 12. lokakuuta pelillä PlayerUnknown’s Battlegrounds. Turnauksia selostamassa on Aleksi “MrJallu101” yhdessä pelattavan pelin asiantuntijan kanssa. Pelattavia pelejä tulevat olemaan esimerkiksi CS:GO, Fortnite ja Overwatch.

Loppuvuoden aikana ohjelmassa ovat mm. seuraavat tapahtumat:

Aika Tapahtuma
6.-8.7. ESL One Cologne
2.-4.8. Assembly Summer
17.-19.8. Overwatch World Cup
29.8.-2.9. Dreamhack Stockholm
20.-23.9. CS:GO Majors London
Syyskuu Blast Istanbul
Marraskuu Overwatch World Cup -finaali
Joulukuu Blast Dubai

Kuva 1: Yle e-urheilu
Kuva 2: SEUL ry / Jussi Jääskeläinen

Muut uutiset