Blogi: Yksi ratkaisu isoon ongelmaan - Liiga

Julkaistu la 9. elokuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Liiton näkökulmasta viime viikon lauantaina otettiin askel kohti Ruotsia - ja se on hyvä askel. Pystyimme todistamaan, että elektroniselle urheilulle on riittävä määrä katsojia, jotta sen televisioiminen on kannattavaa. Lisäksi streamia käynnistettiin yli 120 000 kertaa, mikä on aivan mieletön luku suomalaiselle streamille. Hyvä juttu!

Kirjoitus on SEUL:n hallituksen varajäsenen oma mielipide. Se ei kokonaisuudessaan heijastele liiton kantaa.

Meidän on kuitenkin pystyttävä käyttämään tämä tilaisuus nyt hyödyksemme. Itse näkisin parhaimman keinon olevan jatkuvan ohjelman tarjoaminen. Tämä onnistuisi parhaiten rakentamalla Suomeen toimiva SM-Liiga, minkä parhaimmat ottelut tai koosteet voitaisiin lähettää sitten valtakunnallisella kanavalla. Samaan aikaan kaikille katsojille voitaisiin tarjota erilaisia streameja eri peleistä. Jatkuvuus on se sana, mitä me Suomessa tarvitsemme.

Omasta näkökulmastani SM-Liiga olisi vastaus hyvin moneen erilaiseen ongelmaan, mitä meillä Suomessa on. Hyvillä säännöillä ja lisenssijärjestelmällä toisimme vakautta suomalaiseen moninpelikulttuuriin, missä pelaajat joukkueissa ovat vaihtuneet välillä nopeammin kuin sukat jalassa. Tätä kautta joukkueet oikeasti yrittäisivät ensin kehittää joukkuepeliä ennen nopeata ratkaisua.

Jatkuvat TV-lähetykset toisivat katsojia, katsojamäärät voitaisiin myydä sponsoreille, joka taas toisi lisää rahaa, minkä voisi sijoittaa turnauksiin. Se olisi todellinen WIN-WIN -tilanne. Jos tämä itseään ruokkiva pyörä saataisiin käynnistettyä voisi meillä Suomessa olla parinkin vuoden sisällä vielä enemmän täysammattilaisia tai puoliammattilaisia.

Liiga synnyttäisi ympärilleen vielä paremman mahdollisuuden meidän sisäisille medioille nostaa mielenkiintoisia juttuja esiin. Raportoida peleistä, spekuloida niitä, luoda oikeata journalismia. Sitä toki meillä on jo nyt, mutta se antaisi siihen lisää syvyyttä.

Kun liigajärjestelmän sitoisi vielä fiksusti meidän eri vuotuisiin laneihin, niin meillä olisi käsissä tuote, joka varmasti menisi markkinoilla läpi. Siitä pitäisi huolen pelaajat, liitto sekä eri mediat. Minä uskon vahvasti Jarmo “Minttu” Kedon lanseeraamaan termiin:”Yhdessä olemme enemmän”. Liigan kautta voisimme todellakin yhdistää voimamme ja luoda jotain suurta.

Tämä on mielestäni yksi mahdollisuus, minkä yksi TV-lähetys meille antoi. Vedetäänkö pystyyn ja ollaan kerrankin kuninkaita – yhdessä?

Teemu ”wabbit” Hiilinen

Muut uutiset