Rivi miehiä pelaamassa pelikuulokkeet päässään.

Suomen elektronisen urheilun liitto tarjoaa pelaajille VoIP-palvelun (Voice over Internet Protocol) elektronista urheilua ja vapaa-ajan keskustelua varten. Palvelussa käytettävät ohjelmistot ovat Teamspeak ja Mumble.

Palvelun alustasta huolehtii ja sen tarjoaa Kapsi Internet-Käyttäjät ry.

Palvelimet sijaitsevat osoitteissa:
Teamspeak: ts.seul.fi:9990
Mumble: mumble.seul.fi:62327

Molemmissa palvelimissa palvelun salasana on esportsfi

Liiton tarkoituksena on edistää elektronisen urheilun toimintaa tarjoamalla palvelua kaikille suomalaisille verkkopelaajille. Keskusteluun tarkoitetut palvelimet ovat täten liiton puolesta avoimia kaikille elektronisen urheilun harjoittajille, amatööreistä ammattilaispelaajiin. Molemmille VoIP-palvelimille on perustettu valmiita julkisia yleisimpien elektronisen urheilun pelien keskusteluhuoneita, jotka ovat pelaajien vapaassa käytössä. Molempien palvelimien keskusteluhuoneiden tarjonta pyritään pitämään yhtäläisenä. Lisää huoneita perustetaan tarpeen mukaan ja huoneita on mahdollisuus muuttaa tai saada lisää lähettämällä pyynnön osoitteeseen palvelut@seul.fi.

Organisaatioilla ja joukkueilla on mahdollisuus anoa maksutta käyttöönsä oma salasanasuojattu keskusteluhuone. Keskusteluhuoneen kautta kommunikointi parantaa joukkueen sisäistä yhteistyötä pelin aikana. Joukkuehuone tarjotaan puolivuosittaisille jaksoille, käytännössä tammikuun ja heinäkuun loppuun saakka. Joukkueen keskusteluhuoneella on yksi vastuuhenkilö, joka anoo huoneen luomisen liiton lomakkeen kautta ja vastaa siitä, että toiminta palvelussa on hyvän tavan mukaista ja että joukkue noudattaa liiton antamia ohjeita palvelun käytöstä.

Joukkuehuoneen hakemukseen pääset tästä.
HUOM! Kun haet joukkuehuonetta, älä kirjoita koko huoneen nimeä isoilla kirjaimilla. Sen lisäksi käytä järkevää erisnimeä, älä lausetta tai satunnaista tekstiä. Liitto varaa oikeuden olla luomatta huoneen milloin tahansa.

Liiton hallinto ylläpitää omia keskusteluhuoneitaan palvelussa ja vastaa palvelun toimivuudesta. Liitto varaa oikeuden olla luomatta, muuttaa tai poistaa asiattomat keskusteluhuoneet palvelusta. Liiton palvelun käyttäjänä henkilö sitoutuu toimimaan muita käyttäjiä kunnioittaen. Asiattomasta, provosoivasta tai häiritsevästä käytöksestä liitto voi poistaa halutessaan pelaajan palvelimelta ilman eri varoitusta.

Joukkuehuoneet poistetaan, jos ne ovat olleet käyttämättöminä yli 90 päivää.

Palvelun väärinkäytöksistä voi ilmoittaa sähköpostitse. Palautetta palvelun toiminnasta sekä kehitysehdotuksia voi antaa samaan osoitteeseen palvelut@seul.fi.

Jos et ole aiemmin käyttänyt puheohjelmia, lyhyen opastuksen löydät seuraavista osoitteista:
Teamspeak: https://teamspeak.com/en/support/get-started/
Mumble: http://mumble.sourceforge.net/FAQ/English

VoIP-palveluiden käyttösäännöt

  • Palvelun käyttäjiltä vaaditaan asianmukaisia käytöstapoja.
  • Jos joukkuepelikanavalla on pelaajia, älä liity sinne, mikäli kyseessä ei ole yleinen kanava.
  • Jos tarvitset omalle, usein pelaavalle joukkueellesi kanavan, ano se ylläolevalla lomakkeella.
  • Mikäli palvelussa tapahtuu käyttäjien häirintää, ilmoita siitä osoitteeseen palvelut@seul.fi tai vieraile liiton IRC-kanavalla #SEUL (verkossa Quakenet) ja esitä asiasi.
  • Palvelun operaattori voi poistaa käyttäjän palvelusta ilman eri varoitusta.