Pelaajalisenssin on tarkoitus olla lisenssi, joka löytyy jokaiselta Suomessa kilpailullisia turnauksia harraste- ja kilpatasolla pelaavalta. Lisenssin avulla voidaan rekisteröidä pelaajakanta, joka taas auttaa liittoa raportoimaan pelaajamääriä lajin kehittämiseksi. Yksi, koko kentän kattava pelaajalisenssi tukee koko elektronisen urheilun toimintaa Suomessa. Pelaajalisenssi tuo pelaajat, tapahtumajärjestäjät ja kentän saman sateenvarjon alle.

Hankkimalla lisenssin pelaaja saa kilpailuoikeuden kaikkiin lisenssiturnauksiin, mukaan lukien eSM-kisoihin. Lisenssi rekisteröi pelaajan tunnistettavana henkilönä, mikä parantaa muun muassa pelaajan edunvalvontaa. Pelaaja saa digitaalisen jäsenkortin ja jakaa saman rekisterijärjestelmän myös muiden lajien kanssa.

Suomisport on digitaalinen palvelu, josta hankitaan pelaajalisenssit, mutta sen kautta voidaan esimerkiksi ylläpitää myös kilpailu- ja tulosjärjestelmää sekä hoitaa viestintää tiedottaen muun muassa tulevista tapahtumista. Suomisportin avoin lähdekoodi tarjoaa mahdollisuuden sen kehittämiseen. Suomisport on Suomen Olympiakomitean, Vincitin ja Maksuturvan kehittämä palvelu.

Pelaajarekisteriä kehittää liittohallitus.

Seloste Suomisportin tietojen käsittelytoimista on luettavissa täällä.