solid_lounge2

Pelaajalounget ovat tulleet tutuiksi maailmalla järjestetyistä suuremmista elektronisen urheilun turnauksista. Ammattipelaajille tai ammattilaisturnausten osallistujille suunnattujen loungejen tarkoitus on tarjota pelaajille rauhallinen paikka rentoutua, virkistyä ja seurata otteluiden edistymistä tapahtumien aikana. Pelaajaloungen tarkoitus onkin ensisijaisesti varmistaa pelaajien viihtyminen tapahtumissa. Tyytyväinen pelaaja usein mainostaa tapahtumaa word-of-mouth tyylisesti ja palaa mielellään takaisin seuraavaankin tapahtumaan. Pelaajien tarpeiden palvelemisen lisäksi lounge on järjestäjälleen erinomainen mahdollisuus olla kosketuksessa pelaajiin tapahtuman aikana.

Useimmiten ammattipelaajat saapuvat tapahtumien peliturnauksiin ilman omia laitteitaan ja turnausten edistyessä he joutuvat usein kuluttamaan aikaa tapahtumapaikalla ilman omaa tietokonepaikkaa. Loungen tarkoitus onkin ensisijaisesti varmistaa turnauksiin osallistuvien pelaajien viihtyminen ja pelaajat pääsevät tällä tapaa myös keskustelemaan toistensa kanssa häiriöittä.

Liitto on aiemmin tukenut pelaajalounge-toimintaa ja toimii nykyisinkin vahvasti kilpapelaamisen hyväksi antaen toiminnallista tukea tapahtuman ja peliturnauksien järjestämiseen. Pelaajalounge ja sen ympäristö onkin pelaajien lisäksi samalla erinomainen verkostoitumispaikka managereille, tapahtumajärjestäjille ja muille liiton yhteistyökumppaneille.