Ahlmanin ammatti- ja aikuisopisto, Tampere

Oppilaitoksen aste ja tyyppi

 • Kansanopisto

Esports-opintoihin valittavien opiskelijoiden määrä vuodessa

 • 40 opiskelijaa vuodessa

Tarjottavat koulutusalat

 • Pelaajakoulutus

Tutkintonimike, -laajuus ja mahdollinen peli

 • Esports-linja
  • 1+1 vuosi (mahdollisuus toiselle vuodelle) 39+39 opintoviikkoa (vain esports-opintoja tarjolla)

Koulutuksen kuvaus

 • Ahlmanilla pääset harjoittelemaan omaa peliäsi ammattilaisten valmentamana ja treenitilat ovat käytössäsi ympäri vuorokauden. Tarjoamme puitteet kampuksella kuntosalista ravintolaan ja majoitukseen, joten voit keskittyä täysillä tavoitteelliseen kilpapelaamiseen.
 • Pääpaino opinnoissa on tietenkin pelaamisessa, mutta tämän lisäksi tukena ovat myös teoriatunnit, kehonhuolto, analysoinnit ja testaus.
 • Opinnot sopivat niille, jotka haluavat keskittyä täysillä oman pelinsä huipulle pääsemiseen ja ammattilaisuuden tavoittelemiseen. Opinnot ovat avanneet ovia seuratasolle jo useamman vuoden!
 • Opintoja tarjotaan vain tavoitteellisille pelaajille.

Kouluttajien tausta:

 • Ahlmanilla työskentelee valmentajia Suomen parhaimmista joukkueista ja nykyisiä sekä entisiä huipputason pelaajia. Valmennusta tarjotaan joka päivä koulutuksen ajan. Valmentamassa käy myös lähes kaikki kotimaiset valmentajan ammattitutkinnon suorittaneet sekä kaikki valmentajan erikoisammattitutkinnon suorittaneet esports -valmentajat.
Ahlman esports-linja

 

Varalan urheiluopisto
Ohjaajakoulutus on Varalan urheiluopiston ja Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston yhteistyössä järjestämä monimuotokoulutus. Ohjaajakoulutus kestää vuoden verran ja siellä syvennytään kattavasti erilaisiin valmennusteemoihin sekä toimintaympäristön kehittämiseen. Sisältöjä ovat muun muassa ohjaamistaitavuus, fyysinen toimintakyky, pedagogiikka, valmennuksen perusteet, toimintaympäristön hallinta ja kehittäminen, sekä vahva kattaus e-urheilun lajiosaamista.
www.varala.fi/opiskelu/e-urheilun-ohjaajakoulutus

 

Kauhajoen opisto
Kauhajoen opiston vuoden kestäväs eSports linja antaa pohjan yksilö- sekä joukkuepelaamiseen kilpailullisesti tietokoneella. Voit muodostaa itsellesi polun harrastepelaajasta menestyväksi ammattilaiseksi tai tulla hiomaan jo olemassa olevia taitojasiparemmiksi. Opiskelussa keskitytään ammattipelaamisen lisäksi pelisuoritusten analysointiin, sekä perinteisen urheilijan tavoin harjoitteisiin omien elintapojen ja stressinhallinnan edistämiseen.
https://kauhajoenopisto.fi/opiskelu/taide-ja-kulttuuri/esports/