Ohjaaja

Varalan urheiluopisto / Ahlmanin ammatti ja aikuisopisto

Ohjaajakoulutus on Varalan urheiluopiston ja Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston yhteistyössä järjestämä monimuotokoulutus. Ohjaajakoulutus kestää vuoden verran ja siellä syvennytään kattavasti erilaisiin valmennusteemoihin sekä toimintaympäristön kehittämiseen. Sisältöjä ovat muun muassa ohjaamistaitavuus, fyysinen toimintakyky, pedagogiikka, valmennuksen perusteet, toimintaympäristön hallinta ja kehittäminen, sekä vahva kattaus e-urheilun lajiosaamista.

Lisätiedot: https://varala.fi/opiskelu/e-urheilun-ohjaajakoulutus/

E-urheilu

Nordic Esports Academy

Nordic Esports Academy järjestää yhdessä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa leirin sekä Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen. Leirille voivat osallistua harrastaja- sekä ammattilaispelaajat. Leirin sisältöön kuuluvat esimerkiksi luennot, fyysinen ja psyykkinen harjoittelu sekä taitotestaus. Leiristä voi ansaita ECTS-opintopisteitä.

https://www.nordicesports.academy/

Urheilutoimittaja

Laajasalon opisto

Laajasalon opiston urheilutoimittajakoulutuksessa perehdytään urheilutoimittajan, tiedottajan ja selostajan työhön. Koulutuksessa opetetaan toimittamaan sisältöä esimerkiksi verkkoon, sosiaaliseen mediaan, mobiiliin, televisioon ja radioon.

Seuraavat valintakokeet viestinnän linjan yhteiseen valintakokeeseen järjestetään kesäkuussa ja täydennyshaku elokuussa 2019.

http://www.laajasalonopisto.fi/

 

Urheilumanagerointi

Suomen Urheiluopisto
Suomen Urheiluopistossa järjestetään urheilumanageroinnin peruskoulutus sekä valmentajan ammattitutkinto.
https://vierumaki.fi/suomen-urheiluopisto

 

Valmentajan ammattitutkinto

Varalan Urheiluopisto

Liikunnan ammattitutkinto – Valmennuksen osaamisalan tarkoituksena on nostaa valmentajien ydinosaamista ja kehittää arkivalmennuksen laatua. Tutkinto on tarkoitettu jo valmennuksen parissa työskenteleville jo valmennuskokemusta omaaville. Seuraava valmentajan ammattitutkinto Varalan Urheiluopistossa alkaa 11.2.2019 ja haku koulutukseen päättyy 11.2.2019.

https://varala.fi/valmentajan-ammattitutkinto/

Liiton järjestämistä valmennuskursseista voi lukea täältä.

Liikuntakeskus Pajulahti

Liikuntakeskus Pajulahdessa alkaa elokuussa 2019 liikunnanohjauksen perustutkinto e-urheilun näkökulmasta. Keskeisiä oppisisältöjä ovat esimerkiksi ryhmädynamiikka, ohjaamisen taidot, e-urheilijan hyvinvointi ja jaksaminen sekä kilpailutapahtuman järjestäminen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) ja Lappeenrannan yliopiston (LUT) kanssa. Hakuaika koulutukseen on 15.4.-30.6.2019 jatkuvana hakuna. Valinnat tehdään 15.7.2019 mennessä.

https://pajulahti.com/koulutus/lpt-esports/

 

Kisakallio
Seuraava näyttötutkintoon valmistava koulutus alkaa syksyllä 2019. Haku päättyy 4. tammikuuta 2019.
https://www.kisakallio.fi/fi/koulutus/ammatillinen-koulutus/vat-valmentajan-ammattitutkinto-2