Ohjaaja

Varalan urheiluopisto / Ahlmanin ammatti ja aikuisopisto
Ohjaajakoulutus on Varalan urheiluopiston ja Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston yhteistyössä järjestämä monimuotokoulutus. Ohjaajakoulutus kestää vuoden verran ja siellä syvennytään kattavasti erilaisiin valmennusteemoihin sekä toimintaympäristön kehittämiseen. Sisältöjä ovat muun muassa ohjaamistaitavuus, fyysinen toimintakyky, pedagogiikka, valmennuksen perusteet, toimintaympäristön hallinta ja kehittäminen, sekä vahva kattaus e-urheilun lajiosaamista.
www.varala.fi/opiskelu/e-urheilun-ohjaajakoulutus

E-urheilu

Nordic Esports Academy
Nordic Esports Academy järjestää yhdessä Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa leirin sekä Counter-Strike: Global Offensive -turnauksen. Leirille voivat osallistua harrastaja- sekä ammattilaispelaajat. Leirin sisältöön kuuluvat esimerkiksi luennot, fyysinen ja psyykkinen harjoittelu sekä taitotestaus. Leiristä voi ansaita ECTS-opintopisteitä.
www.nordicesports.academy

Urheilutoimittaja

Laajasalon opisto
Laajasalon opiston urheilutoimittajakoulutuksessa perehdytään urheilutoimittajan, tiedottajan ja selostajan työhön. Koulutuksessa opetetaan toimittamaan sisältöä esimerkiksi verkkoon, sosiaaliseen mediaan, mobiiliin, televisioon ja radioon.
www.laajasalonopisto.fi

Urheilumanagerointi

Suomen Urheiluopisto
Suomen Urheiluopistossa järjestetään urheilumanageroinnin peruskoulutus sekä valmentajan ammattitutkinto.
www.vierumaki.fi/suomen-urheiluopisto

Valmentajan ammattitutkinto

Varalan Urheiluopisto
Liikunnan ammattitutkinto – Valmennuksen osaamisalan tarkoituksena on nostaa valmentajien ydinosaamista ja kehittää arkivalmennuksen laatua. Tutkinto on tarkoitettu jo valmennuksen parissa työskenteleville jo valmennuskokemusta omaaville.
www.varala.fi/valmentajan-ammattitutkinto

Liiton järjestämistä valmennuskursseista voi lukea täältä.

Muut

Liikuntakeskus Pajulahti
Liikuntakeskus Pajulahdessa järjestetään liikunnanohjauksen perustutkintoa e-urheilun näkökulmasta. Keskeisiä oppisisältöjä ovat esimerkiksi ryhmädynamiikka, ohjaamisen taidot, e-urheilijan hyvinvointi ja jaksaminen sekä kilpailutapahtuman järjestäminen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Lahden ammattikorkeakoulun (LAMK) ja Lappeenrannan yliopiston (LUT) kanssa.
www.pajulahti.com/koulutus/lpt-esports
Kisakallio
Kisakallion liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon tavoitteena on antaa valmiuksia ja osaamista toimia urheiluseuran valmentajana kansallisen tason kilpa- ja huippu-urheilussa, yksilö- ja joukkuelajien valmentajana, valmennuksen suunnittelu- ja koulutustehtävissä tai yrittäjänä pääasiassa liikunta-alan yhteisöissä. Valmistavan koulutuksen voi suorittaa myös oman työn ohessa ja se valmistaa opiskelijaa näyttöihin. Tutkinnon voi suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta pelkkinä näyttöinä.
www.kisakallio.fi/fi/koulutus/ammatillinen-koulutus/vat-valmentajan-ammattitutkinto-2