Yhteishaku: Esports Business KAMK:ssa

Julkaistu ma 20. tammikuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK) hakee kansainvälisessä yhteishaussa opiskelijoita syksyllä 2020 kolmatta kertaa käynnistyvään Esports Business -koulutukseen. Pelialan koulutuksestaan kansainvälisestikin tunnettu KAMK toimii edelläkävijänä elektronisen urheilun saralla. Esports Business on ainutlaatuinen tutkinto, sillä tällä hetkellä Suomessa eikä myöskään juuri maailmalla, ole vielä tarjolla e-urheilun liiketoimintaan keskittyvää tutkintoon johtavaa korkea-asteen koulutusta. Tutkintokoulutus alkoi ensimmäistä kertaa syksyllä 2018.

”Koulutuksen tavoitteena on tuottaa e-urheilun liiketoiminnan ammattilaisia sekä alueelle uutta liiketoimintaa. Esports on voimakkaasti kehittyvä markkinaympäristö, jonka kasvavaan asiantuntijoiden kysyntään pyrimme koulutuksen myötä vastaamaan”, toteaa Kajaanin ammattikorkeakoulun Esports Business -koulutuskoordinaattori Janus Pitkänen

Esports Business -koulutus antaa opiskelijoille valmiudet toimia elektronisen urheilun ympäristössä kansainvälisellä tasolla. Koulutus on kokonaan englanninkielinen ja tavoitteena on, että noin puolet opiskelijoista tulee ulkomailta. ”Koulutuksessa ei kouluteta pelaajia, vaan elektronisen urheilun liiketoiminnan asiantuntijoita. Opiskelijat voivat suuntautua tapahtumajärjestämiseen, pelien kehittämiseen tai vaikka valmennukseen oman kiinnostuksensa mukaisesti. Koska kyseessä on business -koulutus, kansainvälinen liiketoiminta on keskiössä, mutta perinteisiin opintojaksoihin tuodaan e-urheilun näkökulma”, kertoo Pitkänen. Esports business -koulutuksesta valmistunut voi toimia esimerkiksi erilaisten e-urheiluun liittyvien projektien ja tapahtumien parissa, valmentajana tai markkinoinnin ammattilaisena. Koulutus on monipuolinen eikä se poissulje työllistymistä liiketoiminnan muille osa-alueille esportsin lisäksi.

Alueella on esports-toimintaa muun muassa Vuokatti-Ruka urheiluakatemiassa, jossa nykyiset esports-opiskelijat ovat toimineet valmennus- ja luennointitehtävissä. Kajaanissa järjestetään myös Nordic Esports Academy -kesäkoulu, jonka järjestämiseen opiskelijat osallistuvat saaden käytännön kokemusta tapahtumajärjestämisen muodossa. Käynnissä on myös kansainvälinen Erasmus+ esports-projekti jonka työryhmässä osa opiskelijoista toimii.

Kajaanin ammattikorkeakoulussa on ensi syksynä tarjolla neljä englanninkielistä koulutusta. Esports Business -koulutuksen lisäksi haussa ovat International Business, Tourism sekä Sports and Leisure Management. Hakuaika päättyy 22.1.2020.

Hae Kajaanin ammattikorkeakouluun nyt!

Lisätietoja

Janus Pitkänen, Esports Business -koulutuskoordinaattori
p. 044 715 7058
janus.pitkanen@kamk.fi

https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.93812853195

Kuva: Johannes Ek / SEUL ry

Muut uutiset