Yhteishaku: E-urheilua Sysmän lukiossa

Julkaistu ke 22. tammikuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Sysmän lukiossa voi tavallisten opetussuunnitelman mukaisten opintojen ohella suorittaa kursseja e-urheiluaiheisella linjalla. Seitsenkurssisella linjalla käsitellään muun muassa pelikasvatusta, hyvinvointia ja elämänhallintaa, pelaamista, e-urheilua nykypäivänä sekä e-urheilua harrastuksena ja elämäntapana. Myös lukion tavallisiin kursseihin sisällytetään urheilua tukevia sisältöjä.

E-urheilun linjalla valmentajina toimivat Aleksanteri Leinonen, Nico Ilkanheimo ja Oskari Juhonen. Koulun kummipelaaja on Fortnite-ammattilainen Lassi “Belaeu” Kallio, joka tulee vierailemaan koululla ja toimii opiskelijoiden siltana kilpapelaamisen maailmaan. Linjan opiskelijat saavat käyttöönsä kannettavat pelitietokoneet sekä opiskelussa tarvittavat ohjelmistot.

Sysmän lukioon voi hakea opiskelijaksi, kun perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo on vähintään 7,00. Lukioon voidaan ottaa opiskelijoita myös kesken lukukauden. Sysmä sijaitsee eteläisellä Päijänteen rannalla tunnin ajomatkan päässä Lahdesta ja 1,5 tuntia Jyväskylästä. Pieneksi kunnaksi Sysmässä on kuitenkin paljon mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa. Opiskelijat pääsevät maksutta uimahalliin ja kuntosalille.

Kevään yhteishaun hakuaika on 18.2.-10.3.2020.

Lisätietoja koulutuksesta sekä opiskelijoiden eduista löytyy Sysmän lukion verkkosivuilta.

Kuva: Valtteri Palonkorpi / SEUL ry
Kuvan hahmo: Sysmän lukio

Muut uutiset