Yhteenveto: Suomi vs Etelä-Afrikka

Julkaistu su 5. lokakuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Suomen maajoukkue pelasi lauantaina ensimmäisen kerran ystävyysottelunsa toista maajoukkuetta vastaan. Ottelut pelattiin Dota 2:ssa ja Starcraft 2:ssa, joissa Suomi odotetusti toi voitot kotiin.

Etelä-Afrikka haastoi Suomen heinäkuun lopulla ystävyysotteluun Dota 2:ssa ja alunperin ottelu piti järjestää jo syyskuun alussa, mutta Etelä-Afrikan pyynnöstä ottelua siirrettiin. Alustavasti sovittiin uudeksi päiväksi lokakuun neljäs, joka Etelä-Afrikan puolesta kuitenkin varmistettiin lopullisesti vasta viikko sitten, mistä johtuen Suomen maajoukkueen osalta päätettiin olla lyhyestä varoitusajasta johtuen tuomatta pelaajia pelaajatalolle. Lisäksi sovittiin pelattavaksi online-ottelut niin mies- kuin nais-Starcraft 2 -pelaajien kesken.

Lopulta järjestelyjen puolesta otteluiltapäivä sujui hyvin molemminpuolisia teknisiä ongelmia lukuunottamatta, kun Dota 2:ssa Ville ”Okke-Virtahepo” Tuomi ei aluksi meinannut päästä mumble-palvelimelle ja Starcraft 2:ssa naisten ottelu Niina ”Soyhi” Kahelan ja Yolande “Ananke” Williamsin välillä jouduttiin perumaan Ananken Internetin toimimattomuuden takia.

Streamaajiksi SEULin puolesta saatiin Starcraft 2:lle Thomas ”TonTTu” Tontchev sekä Josh ”y0su” Claassen, joille suuri kiitos selostuksesta, vaikka tekemistä olikin vain Vesa ”Welmu” Hovisen lyhyen ottelun ajan. Dota 2:n selostuksen hoiti Jaakko ”Pawsaur” Markkanen yhdessä Lauri “Hartwall” Mielosen kanssa SEULin omalla kanavalla. Iltapäiväinen ajankohta ja ottelun kiinnostavuus samanaikaiseen Alliance vs Cloud 9 huippu-Dota2-otteluun nähden oli merkittävästi pienempi, mutta silti ystävyysottelulle onnistuttiin keräämään 260 suomenkielisen streamin avausta sekä 122 samanaikaista katsojaa.

Ottelut itsessään olivat odotetusti suomalaisten hallitsemia, kun Welmu vei vastustajansa puhtaasti 2-0 yhteensä vain 25 minuutissa. Myös Dota 2 -joukkueiden välinen tasoero oli huima, kun suomalaiset Kalle ”Trixi” Saarisen ja Jesse ”jerAx” Vainikan johdolla voittivat selkästi 2-0, vaikka toinen otteluista pelattiinkin Etelä-Afrikkalaisella palvelimella yli 200ms pingillä.

Toistaiseksi lisää ystävyysotteluita Suomen ja muiden maiden maajoukkueiden välillä ei ole suunnitteilla, kun MM-kisamatkaan on aikaa enää viisi ja puoli viikkoa. Maajoukkueen Dota 2 -joukkue saapuukin juuri matkaa edeltävänä viikonloppuna 7.-9.11. harjoittelemaan SEULin Pelaajatalolle ja valmistautumaan MM-turnausta varten.

Muut uutiset