Yhteenveto liittohallituksen kokouksesta 16.12.

Julkaistu pe 18. joulukuuta 2015
Takaisin uutisarkistoon

Vuoden viimeisessä liittohallituksen kokouksessa purettiin MM-kisamatkan tapahtumia ja keskityttiin vahvasti vuoden 2016 aiheisiin.

IeSF MM-kisamatkan tapahtumia purettiin ja keskusteluissa keskityttiin jälleen toimintatapojen kehittämiseen etenkin viestinnän parissa. MM-kisojen kokonaiskilpailussa alkuperäinen tavoite oli päästä jälleen kolmen parhaan maan joukkoon, josta jäätiin kahden pisteen päähän, kun Kiina sijoittui kolmanneksi 113 pisteellä jättäen Suomen neljänneksi 111 pisteellä. Kokonaisuudessaan kisamatka sujui ongelmitta ja lopputulokseen voitiin olla tyytyväinen, kun Joona “Serral” Sotala toi StarCraft II -turnauksesta IeSF:n maailmanmestaruuden Suomeen.

SM-turnauksiin pureuduttiin jälleen syvemmin ja kokouksen aikana pohdittiin liiton roolia järjestäjänä. Lopulliset suunnitelmat sekä yhteistyökuviot selviävät talven aikana ja SM-turnauksista tiedotetaan tammi-helmikuussa lisää.

Tuomari-ilmoittautuminen avattiin kaikille kiinnostuneille 8.12. liiton sivuilla tehdyllä ilmoituksella ja ilmoittautuneita on tullut jo useita kymmeniä. Loppukeväällä järjestettävässä tuomarikoulutuksessa tullaan hyödyntämään valmisteilla olevaa turnausjärjestäjän opasta.

Liittoa lähestyttiin syksyn aikana ruotsinkielisen toisen asteen oppilaitoksen suunnalta ja kysytty neuvoa e-urheilukurssin järjestämiseen liittyen. Ammattikoulu Prakticum onkin aloittanut Porvoossa tarjoamaan e-urheilukurssia valinnaisena kurssina. Tämä on herättänyt kiinnostusta myös muissa kouluissa ja tähän liittyen myös SEULiin on oltu jälleen yhteydessä. Hallitus keskusteli aiheesta ja jatkaa vuoropuhelua oppilaitosten kanssa.

VALOn ja Olympiakomitean syyskokoukset järjestettiin perjantaina 27.11. ja paikalla olivat puheenjohtaja Erkka Jouste sekä varapuheenjohtaja Joonas Kapiainen. Puheenjohtaja osallistui myös päivällä järjestettyyn seminaariin, jossa käsiteltiin urheiluyhteisön tulevaisuutta sekä urheilumarkkinointia ja viestintäkulttuurin digitalisoitumista. Jouste tapasi paikalla myös Opiskelijoiden liikuntaliiton (OLL) edustajan, jonka kanssa keskusteltiin OLL:n tulevan vuoden e-urheiluprojekteista sekä mahdollisesta yhteistyöstä niiden parissa.

Vielä muistutus kevään tapahtumista Suomessa ja ulkomailla, joissa saatetaan nähdä suomalaisia e-urheilun huippupelaajia ja -joukkueita:

Liittohallitus kokoontuu seuraavan kerran uudella kokoonpanollaan järjestäytymiskokouksessaan tammikuussa 2016.

 

Muut uutiset