Yhteenveto liittohallituksen kokouksesta 11.6.2015

Julkaistu pe 12. kesäkuuta 2015
Takaisin uutisarkistoon

Hallitus kokoontui tapahtumien osalta hiljaisemman kevään jälkeen ja suuntasi katseensa jo kesän loppupuolelle ja syksyä kohden. Asialistalla olivat mm. SM-sarjat, liiton osallistuminen kesän Assemblyyn sekä maajoukkue.

Pelaajatalo

Kuten uutisoimme jo maaliskuun linjauspäivän jälkeen sekä VPJ Joonas Kapiainen blogissaan mainitsi, 10 kuukautta kestänyt Pelaajatalo-kokeiluprojekti saatettiin loppuun toukokuun aikana. Projektin avulla saatiin arvokasta tietoa ja kokemusta harjoittelumahdollisuuksien tarpeesta ja kehittämisestä tulevaisuutta ajatellen. Aiemmin todetusti projekti oli nykyisessä muodossaan kuitenkin liiton taloudelle kestämätön ja liittohallitus koki parhaaksi ohjata käytössä olevat varat muuhun käyttöön.

Uuden harjoittelutilan perustamista pääkaupunkiseudulle selvitetään parhaimmillaan yhteistyökuvion kautta, jossa liitto on vahvasti mukana, mutta ei ole pääasiallinen toimija. Tällä hetkellä aikataulusta ei ole tietoa, mutta parhaassa tapauksessa uusi harjoittelutila voisi olla varattavissa jo syksyn tai alkutalven aikana.

Jatkossa liitolla on toimisto Helsingin nuorisoasiainkeskuksen Toimintakeskus Hapen 4. kerroksessa. Erillistä päivystystä paikalla ei ole, vaan liiton tavoittaa puhelimitse numerosta 040 674 1337 (ark. 10-18).

Huippu-urheilun työryhmä

Maajoukkueen valinta ja muut huipputason kilpapelaamiseen liittyvät ratkaisut ovat olleet aiemmin liittohallituksen päätöksien varassa. Vaikka konsultaatiota on rajatusti käytetty ja maajoukkueen valitsemiseksi on järjestetty karsintoja, on selvää, että yksin liittohallituksen jäsenten tiedot eivät aina riitä parhaan mahdollisen ratkaisun tekemiseksi.

Tästä johtuen liittohallitus päätti perustaa huippu-urheilun työryhmän, jonka tarkoituksena on kerätä yhteen eri lajien ja toimintojen asiantuntijoita, joita voidaan konsultoida ja joille voidaan antaa toimeksiantoja liittyen vaikkapa maajoukkueen kokoamiseen tai SM-sarjojen rakentamiseen liittyen. Asiantuntijaryhmän kokoamisesta ja vetämisestä vastaa liittohallituksen jäsen Petri Hämälä ja mukana toimii myös liiton puheenjohtaja Erkka Jouste.

Suomen mestaruus -liigat ja -sarjat sekä pelaajalisenssi

SM-sarjojen ja pelaajalisenssin valmistelu on alkanut todenteolla kesäkuun alussa ja ensimmäinen esitys on nyt käsitelty hallituksen kesken. Esityksen pohjalta päätettiin valmistelujen suunnasta ja aiheesta julkaistaan erillinen artikkeli kesäkuun loppuun mennessä.

Vectorama 2015

Liiton puheenjohtaja Erkka Jouste vieraili yli 1500 kävijää keränneessä Vectorama 2015 -tapahtumassa Oulussa, jossa järjestettiin toista kertaa pro-tason non-byoc-turnaus. Kokouksessa keskusteltiin matkan kuulumisista ja etenkin korkeamman tason e-urheilun Pohjois-Suomeen leviämisen positiivisuudesta. Matka- ja turnaustunnelmia voit lukea liiton Vectorama 2015 -uutisesta.

Assembly Summer 2015

Kesän odotetuin ja vuoden suurin suomalainen LAN-, tietokone- ja e-urheilu-tapahtuma järjestetään tällä kertaa jo heinä-elokuun vaihteessa 30.7.-2.8. Helsingin messukeskuksessa. Liitto tulee olemaan paikalla entistä näkyvämmin kaikille kävijöille. Lisää Assembly Summer 2015 -osallistumisesta heinäkuun aikana!

eSport-saunat

Kesällä 2014 järjestettiin The International 4 -tapahtuman ja ylimääräisen liittokokousviikonlopun yhteydessä ensimmäinen eSports-sauna. Saunaillasta saatiin positiivista palautetta ja syksyn aikana on tavoitteena järjestää pari samankaltaista iltaa e-urheilusta kiinnostuneille. Mukana illoissa on liittohallituksen jäseniä ja paikalle pyritään saamaan myös tunnettuja suomalaisia pelaajia, joiden kanssa pääsee illan aikana keskustelemaan.

Nuorisotyö ja yhteistyö sen parissa

Liiton toimintaan liittyy kiinteästi myös erilaiset yhteistyöhankkeet nuorisotyön parissa. Aikaisempina vuosina on muodostettu läheiset suhteet etenkin Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskukseen, NK:n Pelitaloon, EHYT ry:hyn sekä VERKEen, jonka kanssa tuotettiin 2012-2013 Tapahtumajärjestäjän käsikirja.

Helsingin nuorisoasiainkeskuksella on menossa Well Played -hanke, jonka tavoitteena on luoda pelikultuurista positiivista kuvaa ja tuoda pelaamisen hyviä puolia konkreettisesti esille mm. painottamalla e-urheilua. Liitto on mukana tekemässä yhteistyössä hankkeen kanssa, sillä e-urheilusta tällä hetkellä puuttuvaa ”junnutoimintaa” tulisi viedä myös muualle Suomeen. Well Played -hankkeen alla toimii tällä hetkellä Good Game Squad, jonka CS:GO- ja League of Legends -joukkueet osallistuvat kesällä Assembly Summer 2015 amatööriturnauksiin.

Lisäksi liitossa on puhuttu jo syksystä 2013 turnausjärjestäjän oppaan tarpeesta, jonka avulla kuka tahansa pystyisi järjestämään peliturnauksen niin verkossa kuin omana tapahtumanaan tai osana toista tapahtumaa. Oppaan tuottamista syksyn aikana selvitetään yhteistyössä mm. VERKEn kanssa.

news-big-default2

Muut uutiset

Vectorama 2015

Kesäkuun 4.-7. päivinä Oulun Energia Areenalla järjestetty Pohjois-Suomen suurin LAN- ja pelitapahtuma Vectorama 2015…