Vuodenvaihdetta Kokkolassa – Urbanlan Winter 2013

Julkaistu ke 1. tammikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

SEUL ry:n puheenjohtaja Tuomas Velling vieraili Urbanlan Winter 2013 tapahtumassa. Tapahtumassa järjestettiin muun muassa Counter-Strike: Global Offensive, Tekken Tag Tournament 2, League of Legends ja NHL-turnaukset.

Urbanlan Winter vuosimallia 2013 käynnistyi lauantaina 28.12. Kokkolan Urheilutalolla suurempana kuin koskaan ennen. Tänä vuonna myynnissä olleet 380 paikkaa myytiin loppuun hetkessä. SEUL ry:n puheenjohtaja Tuomas Velling vieraili tapahtumassa.

Tapahtumaa on järjestetty nykyisen Urbanlan ry:n toimesta jo vuodesta 2008 lähtien ja edustaa perinteistä LAN-kulttuuria. Perinteisen lanittamisen lisäksi tapahtumasta löytyy elektronista urheilua erilaisten peliturnausten muodossa. Näistä isoimpina voi mainita League of Legends, Counter-Strike: GO, Tekken Tag Tournament 2 ja NHL -turnaukset. Turnauksia varten ei ollut erillisiä turnauskoneita vaan ottelut pelattiin pelaajien omilta konepaikoilta.

Tapahtuman media- ja lähetystuotannosta vastasi Urbanlanien oma Media-tiimi, jonka tuotantoa pystyy katsomaan heidän Youtube-sivuiltaan sekä myös TwitchTV:stä. Itse tapahtumissa turnauksien seurantaan oli varattu oma erillinen katsomotilansa, josta otteluita pystyi seuraamaan selostuksen kera. Mainitsemisen arvoista oli myös tapahtumassa joukkueturnauksille varatut omat joukkuepöydät, joista oli eristetty näkyvyys eri pöytien välillä turnauspelaamisen mahdollistamiseksi.

Turnaukset pelattiin läpi lauantai-maanantai välillä ja turnauksissa nähtiin paljon kamppailuja paikallisten nuorten kesken harrastetasolla. Counter-Strike: Global Offensive -turnauksessa myös Suomen tasolla mainetta niittänytParanoia eSports oli paikalla harjoittelemassa isompia turnauksia varten ja veikin turnausvoiton nimiinsä näytöstyyliin. Muissakin turnauksissa voittajat selvittivät myös tiensä finaaleihin häviämättä kertaakaan. Tekken Tag Tournament 2 voiton vei Getpsycho, League of Legendsissä Aitoamenoa ja NHL:ssä iSkulder.

urbanlan2

Urbanlan Winterit olivat kokonaisuudessaan erittäin positiivinen tapahtuma ja miellyttävä kokemus. SEUL ry toivookin, että tapahtuma onnistuu kasvutavoitteissaan ja pystyy tarjoamaan alueen nuorille tietokoneharrastajille jatkossakin mukaansatempaavan tapahtuman.

Urbanlan verkkosivut
Urbanlan TwitchTV
Urbanlan Youtube

Muut uutiset