Verkostokoordinaattorin blogi: Livegamers

Julkaistu pe 7. maaliskuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Pari viikkoa sitten Assemblyn ja JeSSen kanssa samaan aikaan Seulin jäseneksi liittynyt Livegamers on mielenkiintoinen yhteisö, joka mielestäni ansaitsi esittelyn sivustoon aiemmin perehtymättömille. Jututin Livegamersin päätoimittajaa ja pitkäaikaista aktiivia Jani Ryhästä.

Milloin ja miten Livegamers sai alkunsa?

Livegamers on perustettu vuonna 2003 ja syy siihen löytyy Xbox -konsolista ja sen Live -verkkopalvelusta, joka näki päivänvalon vuonna 2002. Tuolloin suurin osa peliseurasta koostuikin ulkomaalaisista pelaajista, mutta silloin tällöin seuraan löytyi Suomalaisia pelaajia. Ajatus Livegamerssistä on käsittääkseni saanut alkunsa siitä, että olisi joku paikka, jossa suomalaiset Xbox -pelaajat saataisiin yhteen ja peliseura olisi taattu.

Olette selkeästi aktiivisin konsolifoorumi Suomessa, ja rekisteröityneitä käyttäjiä on yli 20 000. Miten tämä on saavutettu?

En ehkä vielä tituleeraisi Livegamersiä Suomen aktiivisimmaksi konsolifoorumiksi, mutta Suomen aktiivisimmaksi ja suurimmaksi Xbox-yhteisöksi kyllä.  Livegamers on aktiivisesti uutisoinut pelialan jutuista, järjestänyt online -turnauksia ja kilpailuja, mikä vaikuttaa tietenkin näkyvyyteen jota kautta pelaajat ovat löytäneet sivustollemme.

Mitä uusi konsolisukupolvi tarkoittaa Livegamersille? Voimmeko odottaa jotain uutta ja mielenkiintoista?

Seuraavan sukupolven konsoleiden saapuminen on aina mielenkiintoista aikaa. Kiva nähdä jälleen mitä pelien kehittäjät saavat ulos uusista raudoista. Uudet pelit on aina uusia, mutta myös uudet ominaisuudet tietenkin kiinnostavat meitä. Kuten esimerkiksi pelikuvan tallentaminen ja jakaminen on yksi todella mielenkiintoinen juttu online -turnauksia ajatellen. Uusi konsolikanta vaikuttaa myös meihin siten, että mekin haluamme uudistua sen myötä. Tavoitteenamme on tuoda suurin uudistus sivustolle vuoden 2015 alussa. Syksyllä on myös luvassa jotain mitä emme ole tehneet aiemmin, mutta sitä en voi vielä paljastaa, että mitä se on.

Kilpapelaaminen on ollut aina osa Livegamersien toimintaa. Mitkä näet suurimpina haasteina katsoessa eteenpäin – mitä tulisi tapahtua että Suomessa nähtäisiin ammattimaisempia konsolipuolen turnauksia?

Suurin haaste varmaan on saada kyseiselle urheilumuodolle oikeanlaista näkyvyyttä ja tilaa sieltä PC -tapahtumien joukosta. Konsolipuolella eSports skene tuntuu aina jäävän PC-puolen jalkoihin, ja yleensä sitä on katsottu hieman viistosti alaspäin. Näin sen ei pitäisi olla, sillä konsolipelaaminen on kasvamaan päin koko ajan ja siltä puolelta löytyy todella kovia pelureita. Varsinkin urheilupelit ovat todella kovassa huudossa konsolipuolella niin Suomessa kuin muuallakin maailmalla. Mutta ehkä tähän saadaan vielä muutos joku päivä, vai mitä Mikko?

Kiitos vastauksista Jani Ryhänen ja Livegamers! Käykää tutustumassa yhteisöön osoitteessa www.livegamers.fi, lisäksi Twitterissä #livegamers_fi sekä Facebookissa

 

Muut uutiset