Vastuullista pelaamista myös e-urheiluun!

Julkaistu ma 31. elokuuta 2015
Takaisin uutisarkistoon

Liitto on julkaissut lehdistötiedotteen, jossa otetaan kantaa ulkomaisten rahapeliyhtiöiden lainvastaiseen markkinointiin e-urheilun parissa.

Suomessa on uhkapelaamisen sosiaalisia haittoja vähennetty 1940-luvulta asti järjestelmällä, jossa rahapeliyhtiöt (Veikkaus, RAY, Fintoto) osallistuvat yhteiskunnallisen toiminnan rahoittamiseen. Näillä varoilla tuetaan valtakunnallisesti ja laaja-alaisesti urheilu- ja liikuntakasvatusta, tiedettä, taidetta ja nuorisotyötä.

Suomen lainsäädäntö ei anna ulkomaisille rahapeliyhtiöille oikeutta markkinoida omaa toimintaansa suomalaisille verkossa tai Suomen rajojen sisällä, minkään suomalaisen yhdistyksen tai yrityksen kautta. Lisäksi myös kotimaisten toimijoiden markkinointia täytyy pystyä valvomaan siten, ettei se missään vaiheessa kohdistu alaikäisiin.

Suomen elektronisen urheilun liitto tulee rajoittamaan lainvastaisesti toimivien tahojen oikeutta osallistua kilpailuihin ja tapahtumiin Suomessa niin kauan kuin nämä toimivat yhteistyössä ulkomaisten rahapeliyhtiöiden kanssa ja esittävät suomalaisiin kohdistuvaa rahapelimainontaa. Liitto myös näin ollen peräänkuuluttaa kotimaisia toimijoita kantamaan vastuun asiasta.

Liittohallitus,
Suomen elektronisen urheilun liitto – SEUL ry

Lehdistötiedote on myös ladattavissa tästä.

Muut uutiset