Vastaa kyselyyn koskien Suomen elektronisen urheilun kentän yhdenvertaisuutta!

Julkaistu ma 19. helmikuuta 2018
Takaisin uutisarkistoon

Liitto työstää yhdenvertaisuussuunnitelmaa, johon kerätään nyt pohjatietoja.

Suomen elektronisen urheilun liitto työstää yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa yhdenvertaisuussuunnitelmaa, jonka tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa Suomen elektronisen urheilun kentällä. Yhdenvertaisuus tarkoittaa sitä, että ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä tai kansallisesta alkuperästä, uskonnosta, vakaumuksesta, mielipiteestä, vammasta, terveydentilasta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta henkilöön liittyvästä syystä.

“Suosittelen vastaamaan kyselyyn sankoin joukoin, sillä kentän kuuleminen on tärkeä osa prosessia. Tarkoituksena on selvittää, mitkä yhdenvertaisuuteen liittyvät asiat kaipaavat e-urheilussa eniten kehittämistä. Isona päämääränä on, että koko urheilun kenttä olisi jatkossa syrjinnästä vapaata aluetta”, kommentoi Olympiakomitean vastuullisuus- ja yhteisömanageri Elina Salo.

Olennainen osa yhdenvertaisuussuunnitelman tekemistä on yhdenvertaisuuskyselyn teettäminen, jolla kartoitetaan kentän tämänhetkistä tilannetta. Kyselyn aihepiireinä ovat ilmapiiri ja mahdollisesti koetut syrjintätilanteet. Kyselyn pohjana on käytetty Olympiakomitean yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokyselyä urheiluseuroille.

Kysely alkaa maanantaina 19. helmikuuta ja päättyy sunnuntaina 11. maaliskuuta 2018. Kyselyyn vastanneet voivat halutessaan osallistua arvontaan, jossa arvotaan kaksi 20 euron arvoista lahjakorttia Steamiin. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sähköpostitse kyselyn päättymisen jälkeen. Kyselyyn voit osallistua uutisen lopussa. Kiitos ajastasi! 

Kysely on päättynyt, kiitos vastaajille! Arvonnan voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti sähköpostitse.

Muut uutiset