Valmennustoimintaa Pelaajatalolla

Julkaistu la 13. joulukuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Samuli "elfi" Sihvosen johdolla käynnistyi perjantaina Starcraft 2 harjoitteluleiri. Hän valmentaa neljää Suomen Starcraft 2 -lupausta viikonlopun kestävällä leirillä.

Valmennusleirin toteuttajana ja valmentajana toimii yksi Suomen menestyneimmistä lajin edustajista, Samuli ”elfi” Sihvonen. SEUL on mukana tukemassa Sihvosen valmennusleiriä tarjoamalla Pelaajatalon harjoitteluryhmän käyttöön.

”Valmennuksen taivoitteena on pelaajien ajatusmallien muuttaminen ammattimaisempaan suuntaan. Tarkoituksena on siis opettaa, kuinka harjoittelemista voi kehittää, jotta se tuottaa mahdollisimman hyvän lopputuloksen pidemmällä aikavälillä. ” Sihvonen kertoo.

IMG_0320IMG_0276

Suomen elektronisen urheilun liiton yksi tavoitteista on tuoda kilpapelaamista Suomessa ammatimaisempaan suuntaan, kohti perinteisen urheilun mainetta. Tänä viikonloppuna otetaan yksi suuri askel tätä tavoitetta kohti, kun ensimmäinen entisen ammattipelaajan toteuttama valmennusleiri käynnistyi Pelaajatalolla.

SEULin puheenjohtajan Erkka Jousteen mielestä valmennusta olisi hyvä saada järjestettyä myös muissakin lajeissa: ”Tämä ensimmäinen valmennusleiri tulee antamaan hyvin paljon tärkeää informaatiota siitä, kuinka valmennuskonseptia tulisi kehittää tulevaisuudessa. Tarkoitus on soveltaa tätä myös muihin elektronisen urheilun lajeihin ja tuoda valmentamisesta pysyvä trendi Suomeen.”

Liitto tekeekin leirin päätyttyä kyselyt niin Sihvoselle kuin valmennettavillekin, jotta valmennustoimintaa saadaan kehitettyä tulevaisuutta ajatellen. Etenkin valmennettavilta kerätty palaute nousee tärkeään rooliin SEULin ja valmentajan kannalta, kun heidän kokemuksiaan valmentajan toiminnasta ja valmentamisen hyödyistä päästään analysoimaan.

IMG_0301

Leiri kestää kolme päivää, jonka aikana näppäimistöt sekä hiiret saavat kyytiä kun keskimäärin 800 klikkausta minuutissa kaikuu Pelaajatalon harjoittelutilassa.

 

Muut uutiset