Valmennustoiminnan hankkeeseen muutoksia

Julkaistu ke 4. heinäkuuta 2018
Takaisin uutisarkistoon

Hanketyöntekijä muuttuu. Elokuusta alkaen hanketta liitossa vetää valmennus- ja testausopin asiantuntija Aapo Räntilä.

Hanketyöntekijäksi ensimmäisenä valittu Sami Maunonen joutui yllättäen jättämään tehtävän henkilökohtaisten esteiden vuoksi. Nyt hanketyöntekijän tehtävään on valittu Aapo Räntilä.

Aapo Räntilä, 26, on valmentamisen ja valmennuksen asiantuntija. Aapo on viimeistelemässä opintojaan Jyväskylän Yliopistossa valmennus- ja testausopin puolella. Aikaisemmin Aapo on valmistunut liikunnanohjaajaksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulusta ja toiminut yleisurheiluvalmentajana sekä nuorisopäällikkönä yleisurheiluseurassa. Räntilä on suorittanut myös nuorisovalmentajan tutkinnon sekä ohjaajan tutkintoja esimerkiksi painonnoston parissa.

”Taustani on ”perinteisen” urheilun puolelta ja elektroninen urheilu on minulle vielä uutta. Koen kuitenkin mahdollisuuden päästä työskentelemään e-urheilun parissa äärimmäisen motivoivana. Mahdollisuus rakentaa ja luoda uutta ilman historian painolastia kiehtoo minua kovasti. E-urheilun räjähdysmäinen kasvu on johtanut erilaisten valmennuskoulutuksien kehittelyyn eri tahoilla. Valmennuskoulutusten kysyntä on suurta ja liiton tulee koordinoida, sekä luoda selvä järjestelmä, jotta jokainen koulutus tukee toisiaan. Valmentajalla tulee olla mahdollisuus kehittää itseään jatkuvasti ja edetä valmentajan polulla eteenpäin. Lisäksi valmentaminen e-urheilussa on vielä hiukan häilyvää. Valmentajana kehittymiselle tulee luoda selvä objektiivinen kehys, jossa on tilaa subjektiiviselle kasvulle. Yhteistyö ammattioppilaitosten, korkeakoulujen, urheiluopistojen, seurojen ja muiden tekijöiden kanssa on avainasemassa, jotta valmennuskoulutus järjestelmä voidaan luoda ja se toimii käytännössä. Lopuksi haluan todeta, että olen erittäin avoin keskustelemaan ja kuuntelemaan e-urheilu kentän toimijoiden mielipiteitä asiasta. Tärkeimpiä tavoitteitani tulee olemaan valmentajien tukeminen ja auttaminen kehittymään”, Aapo Räntilä kommentoi.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman hankkeen tarkoituksena on luoda pohjaa valmentajien ja ohjaajien koulutuspoluille ja suunnitella yksittäisten koulutusten rakenteita ja sisältöjä. Prosessia toteutetaan tiiviissä yhteistyössä urheiluopistojen, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien kanssa.

Muut uutiset