Valmennustoiminnan hankkeen työntekijä aloitti tehtävässään

Julkaistu ti 5. kesäkuuta 2018
Takaisin uutisarkistoon

Valmennustoiminnan hanketyöntekijänä on aloittanut Sami Maunonen.

Sami Maunonen on aloittanut valmennustoiminnan hanketyöntekijänä kesäkuussa. Opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman valmennushankkeen avulla kehitetään elektronisen urheilun valmentaja- ja ohjaajakoulutusta. Tarkoituksena on luoda pohjaa valmentajien ja ohjaajien koulutuspoluille sekä suunnitella yksittäisten koulutusten rakenteita ja sisältöjä. Tätä prosessia toteutetaan tiiviissä yhteistyössä urheiluopistojen, oppilaitosten ja muiden sidosryhmien kanssa.

Hanketyöntekijänä aloittanut Sami Maunonen, 28, valmistui tänä keväänä Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi. Suuntaavat opintonsa hän suoritti kilpa- ja huippu-urheilusta. Maunosella on kokemusta sekä valmentamisesta että valmentajien kouluttamisesta kestävyysurheilun toimintaympäristössä. Elektronisen urheilun parissa hän on toiminut harrastuneisuutensa lisäksi eri projekteissa, kuten vuonna 2016 maailmanmestaruuden voittaneen CS:GO -maajoukkueen suorituskykyvalmentajana.

Maunonen kommentoi valmennustoiminnan hanketta seuraavasti: ”Odotan innolla, mitä tämän hankkeen puitteissa on mahdollista saada aikaan. Elektroninen urheilu menee sekä Suomessa että maailmalla jatkuvasti kovalla vauhdilla eteenpäin. Tässä kohtaa on tärkeää lähteä luomaan toimivaa koulutusjärjestelmää, jotta kokonaisvaltainen ja laadukas valmennustoiminta saataisiin vakiinnutettua osaksi niin harraste- kuin kilpapelaamistakin.”

Hanketyöntekijän valintaprosessia ja lopullista valintaa kommentoi liiton varapuheenjohtaja Otto Takala:
”Oli mahtavaa nähdä miten suuri joukko motivoituneita ja monipuolisia osaajia haki valmennustoiminnan hanketyöntekijän tehtävää keväällä 2018. Pitkän ja perusteellisen valintaprosessin kautta tehtävään valikoitui Sami Maunonen, jossa yhdistyy vahvasti perinteisen urheilun ja elektronisen urheilun osaaminen. Liitto näkee, että uuden ajan ajattelijana sekä kilpa- ja huippu-urheiluun erikoistuneena alan ammattilaisena Sami pystyy tuomaan tullessaan hankkeen läpiviennin kannalta keskeisiä elementtejä. Odotan ilolla, että pääsemme luomaan laajalla hanke- ja verkostoyhteistyöllä koko kansallisen elektronisen urheilun toimintakentän tulevaisuutta tukevia ohjaus- ja valmennustoiminnan rakenteita.”

Muut uutiset