Valmennustoiminnan hankkeen loppuraportti julkaistu

Julkaistu ti 21. tammikuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Liitto toteutti vuosina 2018-2019 valmennustoiminnan hankkeen. Hanke sai kesällä 2018 opetus- ja kulttuuriministeriöltä yhteensä 60 000 euron erityisavustuksen. Hankkeen työntekijänä toimi Aapo Räntilä, joka on hankkeen päättyessä koostanut nyt julkaistun loppuraportin.

Valmennustoiminnan hanke oli noin puolentoista vuoden hanke, jolla rakennettiin pohjia e-urheiluvalmentajien kouluttautumiselle yhdessä sidosryhmien kanssa. Tavoitteena oli mahdollistaa lajin ulkopuolelta tulevien pääsy lajin pariin ja myös jo lajin parissa toimineiden oman asiantuntijuuden kehittäminen. Ensimmäiset rakenteet ja koulutukset on nyt kasattu. Toivottavasti valmennuskoulutustoiminta e-urheilun saralla ottaa kovasti tuulta alleen ja näemme tulevaisuudessa isojakin avauksia sekä koulutusten syntymistä, jotta eritasoisilla valmentajilla on mahdollisuutta kehittää omaa valmentajuuttaan. Kouluttautuneempi valmentaja tarkoittaa parempaa ja tiedostavampaa valmennusta, mikä näkyy kentällä monitasoisina muutoksina. Lopputuotteena näemme tulevaisuudessa kentällä yhä enemmän kilpailukykyisiä huippukilpapelaajia”, kommentoi Aapo Räntilä.

Hankkeen tavoitteena olivat elektronisen urheilun valmennuskoulutuksen rakenteiden, sisältöjen ja toimintatapojen luominen sekä niiden kehittäminen yhteistyössä urheiluopisto- ja koulutusverkoston kanssa että olemassa olevan verkoston kehittäminen ja ylläpito. Hankkeen loppuraportissa käsitellään valmentajan polkua, osana hanketta järjestettyjen koulutusten sisältöjä ja tavoitteita sekä tulevaisuuden toimenpiteitä e-urheilun valmennustoiminnan kehittämiseksi.

Loppuraportti on luettavissa valmennustoiminnan sivulta: https://seul.fi/valmentajakoulutus

Kuva: Antti Yrjölä

Muut uutiset