Valmennustoiminnan aloittamisen opas osana Peliviikkoa

Julkaistu la 9. marraskuuta 2019
Takaisin uutisarkistoon

Osana 4.-10.11. vietettävää Peliviikkoa liitto julkaisee oppaan, joka tukee valmennustoiminnan aloittamisessa sekä joukkueen perustamisessa. Peliviikolla liitto osallistuu myös Liikuntamaa-tapahtumaan, joka järjestetään 7.-9.11. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Aloittelijan opas: Miten aloitan e-urheilun valmennustoiminnan? -opas antaa ohjeet siihen, miten joukkueen perustamisessa kannattaa lähteä liikkeelle. Opas pureutuu valmennustoiminnan perustamiseen aina pelin valinnasta sen harjoitteluun. Valmennustoimintaa perustavan on otettava huomioon esimerkiksi pelaajien maantieteellinen alue, roolit joukkueessa ja yhteiset sopimukset harjoittelun etenemisestä. Samaan aikaan valmentajan on muistettava myös pelaajien motivointi. Oppaan voi lukea ja ladata liiton sivuilta.

“Opas auttaa niitä, jotka pohtivat miten ottaa ensimmäinen askel e-urheilun pariin. Moni lajin ulkopuolelta tuleva kuvittelee prosessin olevan monimutkainen ja vaikea. Todellisuudessa aloittaminen on äärimmäisen helppoa ja yksinkertaista. Iso syy miksi e-urheilutoimintaa ei aloiteta, on pelko, että ei osata tehdä. Tiiviin ja helposti luettavan oppaan tarkoituksena on vähentää mystisyyttä e-urheilutoiminnan ympärillä ja helpottaa toiminnan aloittamista. Toivomme, että tulevina vuosina syntyisi mahdollisimman paljon ruohonjuuritason toimintaa. Olisi hienoa nähdä enemmän ohjattua toimintaa eritasoisille pelaajille”, kommentoi liiton hanketyöntekijä Aapo Räntilä.

Ohjeistuksen lisäksi liitto järjestää valmennuskoulutuksia. Tällä hetkellä ilmoittautuminen on käynnissä valmentajan starttikurssille sekä kahteen lajivalmentajakoulutukseen (CS:GO ja MOBA). Tammikuussa 2020 alkaa lisäksi Varalan Urheiluopiston ja Ahlmanin ammatti- ja aikuisopiston järjestämä e-urheilun ohjaajakoulutus. Lisätietoja valmentajien koulutuksista löydät täältä: https://seul.fi/e-urheilu/valmentajakoulutus/

 

Kuva: SEUL ry / Arttu Kokkonen

Muut uutiset