Vaalit

Syyskokouksessa 19.11.2022 järjestetään hallitus- ja puheenjohtajavaalit, jossa jäsenjärjestöt nimittävät ja tukevat ehdokkuutta sekä äänestävät hallituksenKokouksessa päätetään liittohallituksen koko, joka sääntöjen mukaisesti on puheenjohtajan lisäksi 7-9 varsinaista jäsentä ja 1-3 varajäsentä. Kun hallituksen koko on päätetty, jäsenet äänestävät ehdokkaista.

Tänä syksynä hallitukseen valitaan kahden vuoden kaudelle viisi varsinaista jäsentä ja kaksi varajäsentä, mikäli liittokokous päättää pitää hallituksen koon ennallaan. Syyskokouksessa Liiton jäsenjärjestöt nimittävät ja tukevat ehdokkuutta sekä äänestävät hallituksen.

Tälle vaalisivulle listataan vaaleissa ehdolle asettuvia henkilöitä. Mikäli haluat ilmoittautua etukäteen ehdolle, lähetä kuvasi ja vastauksesi seuraaviin kysymyksiin osoitteeseen vaalit@seul.fi ja lisäämme sinut vaalisivulle!

 • Esittely - kuka olet
 • Ammattisi ja koulutustaustasi (vapaaehtoisia)
 • Elektronisen urheilun taustasi
 • Mitä asioita haluaisit ajaa hallituksessa
 • Mikä jäsenjärjestö tukee ehdolleasettumistasi (tärkeä!)
 • Asetutko ehdolle puheenjohtajaksi, hallitukseen vai molempiin

Ehdokkaat

Mirka Otsonkoski

Antti Saarni

Jami Haajanen

Jussi Kallioniemi

Jarmo Helttunen

Saku Pirinen

Mirka Otsonkoski

Olen 31-vuotias, keuruulainen luokanopettaja. Elektronisen urheilun parissa olen saanut toiminut 2017 alkaen, jolloin aloitin työni SEUL:n toiminnanjohtajana. Kiinnostus lajiin heräsi luokanopettajakoulutuksen loppuvaiheessa graduni aiheesta, jossa käsittelin e-urheilun vaikutusta sitä opiskelevien hyvinvointiin. Pelaajana suurin lahjakkuuteni piilee kuitenkin Aliaksessa sekä tilannehuumorissa.

Suomen elektronisen urheilun liitossa olen toiminut jo useamman vuoden ajan, mutta eri rooleissa. Työskentelin liiton toiminnanjohtajana vuodesta 2017 vuoden 2020 syksyyn. Tämän jälkeen aloitin työni luokanopettajana, mutta jo vuoden 2021 alusta jatkoin toimintaa liitossa hallituksen jäsenenä sekä toisena varapuheenjohtajana. 

Olen liiton arjessa vastannut yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöryhmän toiminnasta, päivittänyt liiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaa sekä ollut mukana luomassa Non-Toxic-sertifikaattikoulutusta. Tämä on teema, jonka parissa toivoisin voivani jatkaa työskentelyä tulevat kaksi vuotta hallituksen jäsenenä.

Liiton toiminnassa olen viihtynyt toiminnanjohtajana työskentelyn jälkeenkin paperitöiden parissa, esimerkiksi julkaisutoiminta ja hakemusten kirjoittaminen ovat itselleni mieluisia tehtäviä. Vuosien varrella liittokokemusta voikin sanoa kertyneen jo laajalti ja tätä osaamista toivon edelleen voivani e-urheilun kentällä hyödyntää.

Lyhyesti:- Mirka Otsonkoski, 31, Keuruu (luokanopettaja)- SEUL ry hallituksen jäsen 2021–2022- SEUL ry toiminnanjohtaja 2017-2020- Ehdokkuutta tulee Sports Gamer Oy- Asetun ehdolle hallitukseen

Antti Saarni

Esittely - kuka olet
Olen Antti Saarni. Olen 33-vuotias perheellinen mies Vantaalta. Perheeseeni kuuluu vaimo,
poika ja koira. Päivätöikseni työskentelen operatiivisena johtajana (/yrittäjänä) muutamassa
yhtiössä jossa olen osakkaana. Yhtiöiden toimialat joita operoin sijoittuvat IT-alan,
taloushallinnon, liikkeenjohdon konsultoinnin sekä esportsin alueille.
Olen myös vahvasti Heimo Esports toiminnassa mukana, ja olin itse mukana perustamassa
sitä. Olen myös yksi Lumi Esports Oy:n perustajaosakkaista. Olen työelämässäni toiminut eri
yhtiöiden johtoryhmissä sekä hallituksissa mm. puheenjohtajana sekä
vara/toimitusjohtajana.
Minulla on myös nyt syksyllä 2022 alkava luottamustehtävä Rekola-Asolan
Omakotitaloyhdistys ry:n hallituksen jäsenenä.
Luonteeltani olen sosiaalinen, tiimipelaaja, diplomaattinen, luotettava sekä reilu.
Työyhteisöissä olen ollut pidetty esihenkilö em. ominaisuuksien johdosta.
Harrastuksiini vapaa-ajalla kuuluu perheen kanssa ajan viettäminen, koiran kanssa lenkkeily,
juokseminen, satunnaisesti kuntosali sekä luonnollisesti tietokonepelien pelaaminen
ystävieni kanssa.

Ammattisi ja koulutustaustasi
Operatiivinen johtaja. AMK, liiketalous.

Elektronisen urheilun taustasi
Saimme kotimme ensimmäisen tietokoneen ollessani n. 9-10 vuotias. Siitä lähtien olen ollut
intohimoinen pelaaja. Suosikkejani ovat joukkue- ja strategiapelit (etenkin FPS). CS pelinä
on aina pyörinyt mukana pelikirjastossa. Nyttemmin tietokoneen pelikirjastossa pelatuimpina
peleinä ovat Hell Let Loose, COD: Warzone ja CSGO. CSGO:ta olen pelannut
organisoidussa ja kehittyvässä amatöörijoukkuessa (DWG) jonka sarjoina olivat mm. ESEA
Open, Bittiliiga, Edivari. Pelasin joukkuessa n. 2-3 vuotta tavoitteellisesti sekä aktiivisesti,
josta myöhemmin Lumi Esports Oy sai muotonsa. Olen joukkuepelaaja ja pelaan harvoin
yksin yhtään mitään. Minulla on säännöllinen peliporukka jossa pelaamme yhdessä em.
pelejä edelleen.

Mitä asioita haluaisit ajaa hallituksessa
❖ Suomen elektronisen urheilun kehittäminen organisoidummaksi sekä
kiinnostavammaksi niin yrityksille kuin yksityishenkilöille (katsojille). Tätä
kautta saisimme tuotettua enemmän rahaa elektronisen urheilun piiriin sekä
sen kehittämiseen.
❖ Pienten organisaatioiden lisääminen, kasvattaminen sekä tukeminen. Tällä
hetkellä top-toiminta vain muutaman ison organisaation käsissä.
❖ Harrastaja/kasvattiseuratoiminnan kehittäminen. Turvallinen, kiusaamis vapaa
sekä tasa-arvoinen pelaaminen yhä useamman nuoren ulottuville. Tehdään
pelaamisesta normaali tapa harrastaa (vrt. esim. jalkapallo). Tuodaan
terveelliset elämäntavat myös mukaan pelaamisen yhteyteen.
❖ Kaikki edellä mainittu kehitys tukee Suomalaista yhteiskuntaa sekä sen
kehitystä tulevaisuutta kohden.

Mikä jäsenjärjestö tukee ehdolleasettumistasi
Ehdolle asettumistani puoltaa Heimo Esports (Westend Indians/Mika Leiponen).

Asetutko ehdolle puheenjohtajaksi, hallitukseen vai molempiin
Asetun ehdolle vain hallitukseen

Jami Haajanen

Hei,

Olen Jami Haajanen 30-vuotias tapahtuma-alan ammattilainen. Toimin tällä hetkellä kevytyrittäjänä tehden markkinointia, myyntiä ja tapahtumatuotantoa yhdelle Suomen suurimmista tapahtuma-alan yrityksistä.
Koulutukseltani olen markkinoinnin merkonomi.
Elektronisen urheilun tausta painottuu pääosin urheilupeleihin (NHL & FIFA). Sen lisäksi lähellä sydäntä myös CS, jota olen pidempään seurannut aktiivisesti. Laskisin kuitenkin näin että tulen hieman alan ulkopuolelta.
Toisin panokseni kotimaisen elektronisen urheilun kaupallisuuden kehittämiseksi, sekä tapahtumien kehittämiseksi.
Asetun ehdolle Game Cave Oy:n tuella.
Haen ehdolle vain hallitukseen.

Jussi Kallioniemi

Olen Jussi Kallioniemi, 49-vuotias yrittäjä ja web/tietoturva-alan nörtti.  Olen ollut yrittäjä reilut 20 vuotta.    - RoundsGG:n perustaja ja toimitusjohtaja, mukana useamman osakeyhtiön hallituksessa.  RoundsGG pelaa CS:ää mm. eSM-liigssa.    - Koulutukseltani olen dropout Tampereen yliopistosta, jossa opiskelin taloutta ja tietotekniikkaa kunnes menin töihin.Kaksi lastani on CS-kilpapelaajia. Itse luovuin pelaamisesta töiden ja kilpailullisuuteni takia. Pelitunteja kertyi n. 10 000 mm. Subspace-nimisessä MMO-räiskintäpelissä vuosina 1997-2002.Minua kiinnostaa eniten seurojen ja kilpailutoiminnan tukeminen ja kehittäminen sekä yhteisöllisyyden lisääminen ja luottamuksen kasvatus liiton ja ruohonjuuritason toimijoiden kesken.  Lisäksi haluan edistää taloudellisten edellytysten ja rakenteiden kehitystä suomalaisille kilpapelilorganisaatioille.

Asetun ehdolle hallitukseen RoundsGG:n tukemana.

Jarmo Helttunen

Esittely - kuka olet
-Olen Jarmo Helttunen, 32v täysverinen Tamperelainen. Kiinostuksen kohteeni e-urheilussa on valmentaminen, tarkennettuna mentaali- ja suorituskykyvalmennus.
Ammattisi ja koulutustaustasi (vapaaehtoisia)-Tällä hetkellä toimin opiskelijana Kajaanin Ammattikorkeakoulussa. Opiskelen tradenomiksi ja opintoni suuntautuvat e-urheilubisnekseen. Tarkoituksena on valmistua joulukuussa 2022. Olen koulun ohella työllistynyt e-urheilun parissa EXEN Esportsille suorituskykyvalmentajaksi, sekä lisäksi teen Incoachille valmennus- ja nuorisotyötä.
Elektronisen urheilun taustasi-Pelailutausta ulottuu aina -90 luvulle asti lapsuuteen, jossa 8-,16- ja 64 bittiset Nintendot löytyivät kaapista. Varsinaista kilpapelaamista tullut harrastettua Hearthstonen ja CS:GO:n parissa. Nykyään pelailu keskittyy ainoastaan PC pelaamiseen. 
Mitä asioita haluaisit ajaa hallituksessa-Nuorten asiat sekä ruohonjuuritason toimintaan keskittyminen ovat itselleni tärkeitä kohteita. Kiusaamisen-, syrjimisen-, ja nuorten syrjäytymisen estäminen ovat myös erittäin lähellä sydäntäni.
Mikä jäsenjärjestö tukee ehdolleasettumistasi-Ehdolleasettumistani puoltaa Incoach.
Asetutko ehdolle puheenjohtajaksi, hallitukseen vai molempiin-Asetun ehdolle vain hallitukseen

Saku Pirinen

 • Esittely - kuka oletOlen Saku Pirinen, 26-vuotias sähköverkonrakennus alan projektipäällikkö Pirkanmaalta. Päivätöiden ohelle olen PUBG Finlandin perustaja, turnausjärjestäjä ja päätuomari. Olen toiminut esportin parissa 2017 loppuvuodesta lähtien.
 • Ammattisi ja koulutustaustasi Ammatiltani olen sähköasentaja ja olen käynyt sähköasentajan perustutkinnon. Olen asentajan töistä itse omalla aktiivisuudellani noussut ensiksi sähkösuunnittelijaksi ja tällä hetkellä toimin projektipäällikkönä sähköverkonrakennus alalla.
 • Elektronisen urheilun taustasiPerustin PUBG Finlandin vuonna 2017 ajatuksella, että löytäisin suomalaista peliseuraa. Yhteisö lähtikin kovalla vauhdilla nousukiitoon 2017 lopussa, kun päätimme järjestää ensimmäisen turnauksen suomalaisille. Vuosina 2018-2020 PUBG Finland kasvoi Suomen suurimmaksi yhteen peliin keskittyväksi yhteisöksi ja järjestimme viikottain turnauksia onlinessa, juoksimme käytännössä jokaisessa Suomi LAN tapahtumassa turnauksia tehden sekä järjestimme suomalaisille pelaajille omaa liigaa PSL (PUBG Suomi Liiga)Vuodesta 2020 eteenpäin lähdimme viemää PSL:lää kansainväliseen suuntaan ja sillä tiellä olemme PSL:n kanssa pysyneet. Toimin PSL:n järjestäjänä sekä päätuomarina. Päävastuuni turnauksissamme ovat turnauksen laatiminen ja järjestäminen, formaatin laatiminen, sääntöjen laatiminen, joukkueiden kontaktointi, pelien hostaus sekä tietysti päätuomarointi. Toimin myös yhdistyksemme Battle Royale Finland Ry puheenjohtajana.
 • Mitä asioita haluaisit ajaa hallituksessaHaluan kehittää turnauksien sekä tapahtumien laatua sekä saatavuutta niin ruohonjuuritasolla kuin terävimmän kärjen turnauksissa.
 • Mikä jäsenjärjestö tukee ehdolleasettumistasi Battle Royale Finland Ry tukee ehdokkuuttani.
 • Asetutko ehdolle puheenjohtajaksi, hallitukseen vai molempiinAsetun ehdolle hallitukseen.