URA-säätiön urheilijoille suunnattua opiskeluapurahaa voi hakea syyskuun loppuun asti

Julkaistu ti 1. syyskuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakaa vuosittain opiskeluapurahoja kansainväliseen menestykseen tähtäävien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun. Presidentti Urho Kekkosen toimesta perustettu URA-säätiö on toiminut vuodesta 1972 asti.

Opiskeluapurahan hakeminen lukuvuodelle 2020-2021

URA-säätiön opiskeluapurahaa lukuvuodelle 2020-2021 voi hakea syyskuun ajan. Täyden apurahan suuruus on 3000 euroa. Apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana (1500 €) koko lukuvuodeksi tai vain syys- tai kevätlukukaudeksi.

Säätiön hallitus tekee asiantuntijalausuntojen pohjalta päätöksen apurahan saajista marraskuun puoliväliin mennessä. Jokaiselle hakijalle tiedotetaan henkilökohtaisesti häntä koskevasta apurahapäätöksestä ja kaikki apurahan saajat julkaistaan joulukuussa pidettävässä URA-säätiön opiskeluapurahojen jakotilaisuudessa.

Opiskeluapurahaa voi hakea sähköisellä lomakkeella täältä. Tarkempaa tietoa apurahan myöntämisehdoista löytyy täältä.

Opintotuen verotus

Opiskeluun myönnettävät apurahat, kuten URA-säätiön opiskeluapuraha, ovat verovapaata tuloa. Vuodesta 2019 lähtien myöskään Kela ei huomioi verovapaita apurahoja opintotuen tulovalvonnassa. Apurahan saajan ei siten enää tarvitse laskea URA-apurahaa opintotukeen vaikuttavaksi tuloksi eikä apurahaa tarvitse ilmoittaa Kelalle.

Lisätietoja

https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/urheiluakatemiaohjelma/huippuvaihe/urasaatio/

Kuva: Joonas Pikkarainen / SEUL ry

Muut uutiset