Turnausjärjestäjän opas on julkaistu

Julkaistu ke 27. joulukuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

Turnausten järjestämiseen ohjeistava Turnausjärjestäjän opas on nyt julkaistu.

Turnausjärjestäjän oppaan tarkoituksena on parantaa turnausten laatua ja kasvattaa elektronisen urheilun kilpailujen järjestäjien määrää. Oppaan on kirjoittanut Juho “Azhrak” Nieminen, joka on toiminut elektronisen urheilun tuomarina ja tapahtumajärjestäjänä vuodesta 2010 asti.

“Suomessa on lähiverkko- ja pelitapahtumien järjestämiselle pitkät perinteet, mutta tietotaito turnausten pyörittämisestä on pitkälti vain tekijöiden omassa hallussa ja pienten piirien saatavana. Turnausjärjestäjän oppaalle oli selvästi tarve”, Juho Nieminen kirjoittaa oppaan johdannossa.

Oppaan alussa selvitetään mikä on elektronisen urheilun turnaus ja sen jälkeen oppaassa käydään läpi esimerkiksi turnauksen kulku, formaatti, aikataulu, säännöt, roolit sekä toimijat, resurssit, turnausalueen järjestelyt, pelaajien kutsuminen ja ylläpito, julkaisut ja tiedottaminen sekä lähetykset. Opas on myös syventävä teos alkuperäiselle tapahtumanjärjestäjän oppaalle, joka antaa yleiset ohjeet ja käytännöt verkkopelitapahtuman järjestämiseen.

“Suuria sekä pieniä verkkopelitapahtumia ja niissä elektronisen urheilun turnauksia järjestetään eri puolella Suomea ympäri vuoden. Tapahtumien määrä on kasvusuuntainen ja yhä useammin toimintaan tulee mukaan uusia henkilöitä tai ryhmiä, jotka tarvitsevat perustietoa onnistuneiden turnausten toteuttamiseen. Projekti oli pitkäkestoinen, mutta saimme sen onnistuneesti maaliin vielä vuoden 2017 aikana. Suuri kiitos Juho Niemiselle oppaan tuottamisesta ja oman osaamisensa jakamisesta. Kiitokset myös kaikille niille, jotka olivat mukana oppaan tarkistamisessa, tarkennuksissa ja sisällön jäsentämisessä!”, kommentoi liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Turnausjärjestäjän opasta ovat olleet mukana tekemässä ja tarkastamassa Markus Koskivirta ja Mirka Tukia SEUL ry:ltä, Mikko Meriläinen Helsingin yliopistosta ja Miika Pulkkinen The Group ry:ltä. Oppaan taiton ja ulkoasun on tehnyt Roope Sandberg G-Worksilta.

Turnausjärjestäjän opas on luettavissa täällä.

Muut uutiset