Tuomo Väkevä on ehdolla vuoden videokuvaajaksi Esports Awards -gaalassa: “Ehdokkuus on osoitus siitä, että olen oikealla tiellä”

Julkaistu ke 2. syyskuuta 2020
Takaisin uutisarkistoon

Suomen tunnetuimman kilpapeliorganisaatio ENCE:n multimediatuottaja Tuomo “tuMba” Väkevä on ehdolla vuoden videokuvaajaksi Esports Awards -gaalassa. Jo viidettä vuotta peräkkäin järjestettävän gaalan yksi tavoitteista on varmistaa että e-urheilun suosiota ja sen saavutuksia juhlistetaan kansainvälisesti.

Kysyimme Helsingissä asuvalta 31-vuotiaalta Väkevältä muutaman kysymyksen ehdokkuudesta ja hänen urastaan.

Millaista oli kuulla ehdokkuudesta vuoden videokuvaajaksi?  

– Olihan se yksi urani suurimmista hetkistä. Ehdokkaina on todella kovan luokan tekijöitä ja pääsy samalle listalle on minulle suuri kunnia.

Sanotaan näin, että tieto meni mahdollisesti myös naapureille, että jotain hienoa asunnossani tapahtui perjantai-iltana.

Alotit ENCE:n multimediatuottajana hieman yli vuosi sitten. Miten päädyit nykyisiin tehtäviisi e-urheilun parissa?

Tuomo Väkevä
  • 31-vuotias multimediatuottaja Helsingistä
  • kotoisin Myllykoskelta
  • tunnetaan myös tuMba-nimellä

– Asuin vuosina 2017-19 Lontoossa työskennellessäni ulkomaisella vedonlyöntiyhtiöllä. Toimin siellä videokuvaajana ja leikkaajana. Kiersimme tuolloin CS-turnauksissa haastattelemassa joukkueita, ja tuotimme sisältöä YouTubeen ja muihin sosiaalisen median kanaviin. 

ENCEn CS-joukkue teki samaan aikaan nousua uudella rosterillaan. Muutamien mutkien kautta päädyin keskustelemaan ENCEn kanssa ja näkemyksemme kohtasivat ensimmäisistä keskusteluista lähtien. Oli lopulta hyvin helppo päätös palata Suomeen ja siirtyä ENCEn riveihin.

Lontoon vuosina teimme yhteistyötä mm. Ninjas in Pyjamasin kanssa ja tuolloin heillä videokuvaajana työskennellyt Perra ”akidos” Andersen (nykyisin Dignitas) on myös ehdokkaana samassa kategoriassa. Meillä on pitkä yhteinen historia ja oli todella siistiä huomata, että hänen osaaminen on noteerattu. 

Mikä on parasta työssäsi?  

– On vaikeaa nimetä yksittäistä parasta asiaa työssäni, sillä kokonaisuus ratkaisee. Pääsen tekemään töitä ammattitaitoisen ja mukavan porukan kanssa – sillä pääsee jo todella pitkälle. Aikaisemmista töistä poiketen kutsuisin tätä enemmän elämäntavaksi, kuin työksi. Silloin kun työ ei tunnu työltä, niin ollaan mukavuusalueella.

Oliko Esports Awards -ehdokkuus tavoitteena? Osasitko odottaa sitä?

 – Ehdokkuus ei suoranaisesti ollut tavoitteena. Toki asia tuli aina vuosittain mieleen, kun ehdokkaita julkistettiin. Tavoitteeni on kehittyä koko ajan ja tulla mahdollisimman hyväksi työssäni. Ehdokkuus on osoitus siitä, että olen oikealla tiellä. 

Olin saanut reilusti ääniä yleisöäänestyksen kautta, joten tiesin mahdollisuuden olevan olemassa. Rehellisesti sanottuna en uskonut pääseväni finalistien joukkoon. Iso kiitos siis teille, jotka olette minua äänestäneet. Se merkitsee minulle paljon.

Mikä on seuraava suuri tavoitteesi?  

– Vuoden videokuvaajan tittelin voittaminen olisi aivan järjettömän kova juttu. Mutta kuten jo aiemmin totesin, niin ehdokkaina on niin kovia tekijöitä, että kuka tahansa heistä ansaitsisi kyseisen tittelin.

Liitto onnittelee Väkevää ehdokkuudesta. Tuomoa voi äänestää vuoden videokuvaajaksi osoitteessa esportsawards.com/creativevote.

Lisätietoja

https://esportsawards.com 

Kuva: ENCE

Muut uutiset