Puheenjohtajan blogi: Tunnelmia LanTrekeiltä

Julkaistu la 11. tammikuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

LanTrekkien finaalit ovat käynnissä ja tapahtuma on ollut tähän asti todella antoisa. Tapahtuman uudet tilat Tampereen Messukeskuksessa ovat tarjonneet tapahtumajärjestäjille mainion tilanteen nostaa tapahtuman tasoa ja näkyvyyttä huomattavasti. Jo nyt voidaan sanoa LanTrekkien saavuttaneen uuden, erittäin korkean, tason elektronisen urheilun ja tietokonekulttuurin parissa.

Uudet tilat toki aiheuttavat myös tapahtumalle haasteita, joihin tapahtumajärjestäjät ovat pystyneet vastaamaan niihin mainiosti. Yhteistyö Messukeskuksen kanssa antaakin tapahtumalle varmasti mahdollisuuden toteuttaa ensi vuonna entistä laadukkaampaa tapahtumaa.

Lantrekkien turnaukset ovat tarjonneet myös ehdottomasti alkuvuoden tasokkainta eSportsia Suomessa kaikkein kirkkaimpien tähtien ollessa paikalla. Erityisesti on erittäin hienoa nähdä monien suomalaisten organisaatioiden tekevän toimintaansa entistä ammattimaisemmin. Tämä myös synnyttää hienoja organisaatioiden välisiä kaksinkamppailuja, kun esimerkiksi ENCE eSportsin ja Team Menacen välillä nähtiin tiukkoja kamppailuja eri peleissä.

SEULin pelaajalounge on ollut tapahtumassa loistava paikka pelaajien tapaamiselle ja kuulumisten vaihdolle. Loungessa pelaajat ovat päässeet nauttimaan pelien välissä virvokkeita ja seuraamaan muiden pelejä. Olen tyytyväinen loungen järjestelyistä – varmasti samalla kaavalla toteutettuja loungeja tullaan näkemään myös muissa vuoden 2014 tapahtumissa. Kiitos myös Lantrekin loungeväelle, joka avusti SEULia loungen kunnossapidossa koko tapahtuman ajan.

Myös kiinnostus mediassa on herännyt elektronista urheilua kohtaan, ja sen huomaa erityisesti tämän vuoden Lantrekeillä. Eri median edustajat ovatkin käyneet tutustumassa tapahtumaan. Kirsikkana kakun päällä tapahtuman peliturnausten finaalit ja eSports-paneeli päästiin lähettämään suorana lähetyksenä YLE Areenan kautta. Videot ovat myös nähtävissä jälkeenpäin YLE Areenasta HD-laatuisina. Työ elektronisen urheilun eteenpäin viemiseksi siis selkeästi kannattaa.

Kokonaisuudessaan LanTrek oli loistava alku vuoden 2014 elektroniselle urheilulle ja tästä on hyvä jatkaa kohti Assembly Wintereitä!

Muut uutiset