Tanssipelaamisen Euroopan-mestaruusturnaus kisataan 24.7.–26.7. Hapessa

Julkaistu ti 22. heinäkuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

SEULin jäsen Suomen Tanssipelaajat ry järjestää 24.-26.7. Tanssipelaamisen EM-turnauksen. Kovatasoinen turnaus järjestetään nyt ensikertaa Suomessa. Ilmainen tapahtuma on oiva mahdollisuus tulla tutustumaan lajiin ja kannustamaan Suomi voittoon.

Tanssipelaamisen Euroopan-mestaruuskilpailut järjestetään 24.7.–27.6.2014 nuorten toimintakeskus Hapessa (Sörnäisten rantatie 31). Jo kahdeksatta kertää järjestettävät EM-kisat järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomessa. Kisoihin odotetaan osallistuvan noin parikymmentä 19–30-vuotiasta lajin huippuedustajaa kymmenestä maasta.

Viime vuoden tanssipelaamisen EM-kilpailut Amsterdamissa olivat suomalaisille hyvin menestyksekkäät: Markus Kokkonen voitti miesten ja Mea Ekroos naisten sarjan kultaa.

Tanssipelaaminen on energinen ja nopeutta, kestävyyttä ja tarkkuutta kehittävä laji. Pelaaja seuraa tietokoneen ruudulla näkyviä askelsarjoja toistaen liikkeet pelialustalla musiikin tahdissa. Suoritus pisteytetään oikein toistettujen askelten ja ajoitustarkkuuden mukaan. Suomessa tanssipelaaminen sai urheilustatuksen vuonna 2007.

Kilpailu koostuu kolmesta osakilpailusta: Single Low, jonka helpot tasot testaavat pelaajien tekniikkaa; Single High, joka vaikeiden askelkuvioiden takia vaatii kovaa kuntoa ja nopeutta sekä Double, jossa pelaajat mittelevät yhden alustan sijaan kahdella alustalla. Pelaaja, joka on kerännyt eniten pisteitä kaikista kolmesta osakilpailusta, voittaa Euroopan mestarin tittelin.

Kilpailuja voi seurata paikan päällä tai suorana ja selostettuna videolähetyksenä turnauksen kotisivujen kautta. Myös tapahtuman tarkempi aikataulu löytyy sivustolta. Katsojalle tapahtuma on oiva mahdollisuus nähdä, mistä lajissa on kyse.

Tapahtuman järjestää Suomen Tanssipelaajat ry yhteistyössä nuorisoasiainkeskuksen Pelitalon ja Suomen elektronisen urheilun liiton kanssa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Muut uutiset