Suomi osallistuu CS:GOn ja Tekken 7:n MM-turnauksiin

Julkaistu pe 25. maaliskuuta 2022
Takaisin uutisarkistoon

Maajoukkuetoiminta on perinteisesti ollut merkittävä kohokohta SEULin vuosikalenterissa. Ikävä kyllä koronaviruspandemian aiheuttama epävarmuus johti siihen, että SEUL joutui viime vuonna vetäytymään sekä kansainvälisen e-urheiluliitto IESF:n MM-kisoista ja että joulukuun World Esports League -finaaliturnaus peruttiin kokonaan.

Uskomme kuitenkin, että kisat voidaan tänä vuonna järjestää kaikille turvallisella tavalla. Niinpä SEUL on päättänyt ottaa osaa 27.11-9.12 Balilla järjestettävään IESF:n MM-kilpailuihin. Suomen edustus tulee koostumaan CS:GOn ja Tekken 7:n maajoukkue-edustajista. Valitut pelit ovat Suomessa suosittuja ja niillä on vahva kilpailullinen yhteisö.

Suomi ei kykene osallistumaan kaikkiin MM-kilpailuiden lajeihin kustannussyistä, sillä päätökset lajeista tuli tehdä nopealla varoitusajalla ja huomattavasti aiemmin keväällä edellisvuosiin verrattuna.

Suomen CS:GO-edustajana tulee toimimaan alkukuussa käynnistyneen eSM-Liigan Mestaruussarjan kevätkauden voittaja. Pyrkimyksenä on, että eSM-Liigassa kilpailevat Suomen parhaat seurajoukkueet, ja siten on luonnollista käyttää sitä valintamenetelmänä maajoukkueen osalta. Päätös kilpailuihin osallistumisesta tehtiin aiemmin tässä kuussa ja Suomen maajoukkueen edustajat tulee olla selvillä syksyn alussa.

Tekken 7:n maajoukkue-edustajana tulee toimimaan myöhemmin julkaistavan turnauksen voittaja.

Tulemme tiedottamaan lisää MM-kilpailuiden yksityiskohdista ja karsintaprosessin etenemisestä vuoden kuluessa.

Kuva: SEUL ry / Valtteri Palonkorpi, IESF:n MM-kisat 2019

Muut uutiset