Suomen World eSports League -edustajat ovat selvillä – Onnittelut Jaakko Saharinen ja WuhWuh!

Julkaistu ma 30. elokuuta 2021
Takaisin uutisarkistoon

Kansainvälisen World eSports Leaguen finaaliturnaus järjestetään Etelä-Koreassa 16.-19.12. Suomi lähettää turnaukseen kaksi edustajaa: yhden Tekken 7 -pelaajan ja yhden PlayerUnknown’s Battlegrounds -joukkueen. Lajien karsintaturnaukset järjestettiin viime viikonloppuna ja edustajat ovat nyt selvillä.

 

Tekken 7

Tekken 7 -turnauksessa Suomea tulee edustamaan Jaakko ”Trukki3Saharinen. Saharinen on joensuulainen pitkän linjan taistelupeliharrastaja, jolla on takanaan useiden vuosien kokemus.

Saharinen taisteli itsevarmalla ottelulla koko voittajien kaavion lävitse ja kohtasi finaalissa Matti ”sona” Sorvarin, jonka tämä oli jo peitonnut semifinaaliottelussa. Sorvarin onnistui kuitenkin nousta häviäjien kaaviosta itse finaaliin peitottuaan lajin kaksinkertaisen suomenmestarin Joni ”Jopelix” Huovisen 3-1.

Vaikka Sorvarin ja Saharisen semifinaalitaisto oli päättynyt luvuin 3-1 Saharisen hyväksi, itse finaalissa tilanne oli hivenen tiukempi. Lopulta Saharisen onnistui taistella voittoon tuloksella 3-2.

Turnauksen kärkikolmikko oli seuraavanlainen:

  1. Jaakko ”Trukki3Saharinen – 5-0 (90€)
  2. Matti ”sona” Sorvari – 4-2 (45€)
  3. Joni ”Jopelix” Huovinen – 5-2 (15€)

Turnauksen kattavat sijoitukset löydät täältä.

Karsintaturnauksen järjestämisestä ja sen lähetyksestä vastasi taistelupeliyhdistys Biiruken ry. Yhdistystä ja sen toimintaa voi seurata näiden Twitterissä ja Twitch-kanavalla.

 

PlayerUnknown’s Battlegrounds

PlayerUnknown’s Battlegrounds -turnauksen voittajaksi taisteli varmasti ja suvereenisti WuhWuh. Joukkue koostuu useista tunnetuista, maailmanluokan PUBG-pelaajista, joten ylivoimainen voitto ei ollut sinällään yllätys. Joukkueen rosteriin kuuluvat:

  • Timi curexiTenhula (Heroic)
  • Paavo ”PaG3” Voutilainen (Heroic)
  • Daniel ”D1gg3r1” Luusua (ENCE)
  • Miro ”Rustanmar” Ruotsi (ENCE)

Joukkue nousi turnauksen kärkeen varsin nopeasti. Se piti hallussaan ykkössijaa jo lauantain otteluiden jälkeen 121 pisteellä, 63 pisteen erolla toisena olleeseen Konde1peekiin. Sunnuntain otteluiden jälkeen joukkueen pistesaalis oli kasvanut jo 209 pisteeseen ja ero toisena tulleeseen Where Teamiin oli peräti 88 pistettä.

Turnauksen kärkikolmikko oli seuraavanlainen:

  1. WuhWuh – 209 pistettä (250€)
  2. Where Team – 121 pistettä (150€)
  3. Konde1peek – 103 pistettä (100€)

Turnauksen kattavat sijoitukset löydät täältä.

Karsintaturnauksesta ja sen lähetyksestä vastasi PUBG Finland, jonka toimintaa voi seurata näiden verkkosivuilta, Twitteristä ja Twitch-kanavalta.

 

Kuva: Joonas Pikkarainen/IESF World Championship 2018

Muut uutiset