Suomen mestarit ratkaistiin viikonloppuna Assembly Summer -tapahtumassa

Julkaistu la 5. elokuuta 2017
Takaisin uutisarkistoon

3.-6.8. järjestetyssä Assembly Summer -tapahtumassa pelattiin eSM 2017 -finaalit peleissä Counter-Strike: Global Offensive, StarCraft II, Overwatch, Hearthstone sekä Sim Racing.

                Wenlei ”ZhuGeLiang” Dai

Torstaina 3.8. eSM -kisat aloitettiin StarCraft II -pelillä, jossa Wenlei “ZhuGeLiang” Dai pelasi Benjamin “PuPu” Puhaa vastaan. ZhuGeLiang voitti PuPun 4-2. ZhuGeLiang kertoi voiton jälkeen tehdyssä haastattelussa, että pelit olivat tiukkoja ja nyt voittoa ei ole vielä täysin ehtinyt tajuta.

             HAVU Gaming

Samana iltana pelattiin myös Counter-Strike: Global Offensiven Suomen mestaruudesta, pelissä HAVU Gaming sai vastaansa LGR:n. HAVU Gaming voitti Suomen mestaruuden luvuin 2-0. HAVU Gaming lähtee edustamaan Suomea IeSF World Championships 2017 -kilpailuihin Korean Busaniin 8.-12.11.2017. Joukkueen Aleksi “aleksib” Virolanen kertoi haastattelussa, että odottaa Korean matkaa ja HAVU Gaming lähteekin hakemaan Busanista voittoa.

        ENCE eSports

Perjantaina kisat jatkuivat ensin Overwatchin muodossa. Overwatchissa vastakkain pelasivat ENCE eSports ja Team Gigantti. ENCE eSports voitti Suomen mestaruuden tiukan pelin jälkeen. Voiton jälkeen antamassaan haastattelussa ENCE eSportsin Ville “Trickwide” Saastamoinen kehui joukkueen tunnelmaa, joka on nyt parempi kuin koskaan.

                        Alvar ”Vardu” Dürr

Hearthstone pelattiin myös perjantaina, Suomen mestaruudesta pelasivat Alvar “Vardu” Dürr ja Teemu “Kallootulloo” Jääskeläinen. Vardu voitti finaalin luvuin 4-1. Haastattelussa Vardu totesi, että koko pelin ajan oli pieni jännitys, mutta kun peliin keskittyi, ei pelin lisäksi muuta ehtinyt ajatella.

Lauantaina eSM-finaalit päätti Sim Racingin finaali. Ennen finaalia Sim Racing -ammattilainen Olli Pahkala kävi haastattelussa esittelemässä lajia yleisesti ja kertomassa, miten siinä pääsee alkuun. Sim Racingin Suomen mestaruuden voitti Joni Heikkinen.

“Assemblyn eSM-kilpailut olivat tänä vuonna erittäin tasokkaat ja tapahtumassa nähtiin useita jännittäviä finaaliotteluita. Turnausjärjestelyt sujuivat laadukkaasti ja kilpailuohjesäännön mukaan. Kiitokset kuuluvat tapahtumaoperaattorille Assembly Organizingille, kaikille mediapartnereille ja erityisesti organisaatioille sekä pelaajille. Saamamme palautteen pohjalta alustamme ensi vuoden kilpailuja jo tänä syksynä ja seuraavaksi suuntaamme katseet syksyn eSM-kilpailuihin ja maajoukkuetoimintaan.”, kommentoi liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

Finalistien ja voittajien haastattelut ovat katsottavissa SEULin YouTube -kanavalla: https://www.youtube.com/user/SEULry.

Onnea Suomen mestareille!

 

Muut uutiset