Suomen elektronisen urheilun liitto boikotoi elektronisen urheilun Euroopan- ja maailmanmestaruuskisoja

Julkaistu ma 25. huhtikuuta 2022
Takaisin uutisarkistoon

Suomen elektronisen urheilun liitto – SEUL ry:n hallitus on kokouksessaan tiistaina 19.4.2022 päättänyt yksimielisesti boikotoida European Esports Federationin (EEF) järjestämiä elektronisen urheilun Euroopan-mestaruuskilpailuja ja International Esports Federationin (IESF) järjestämiä elektronisen urheilun maailmanmestaruuskilpailuja vuoden 2022 osalta. Päätöksen seurauksena Liitto ei lähetä maajoukkueita edellä mainittuihin kansainvälisiin arvokisoihin vuonna 2022.

Hallituksen päätös perustuu IESFin ylimääräisessä liittokokouksessa 18.4.2022 äänestyksen kautta tehtyyn linjaukseen, jonka seurauksena venäläisten e-urheilijoiden sallitaan pelata kansainvälisissä turnauksissa ilman maatunnuksia. Päätöksen seurauksena Suomen maajoukkue joutuisi kohtaamaan Venäjän maajoukkueen turnauksissa ja tähän SEULin hallitus ei ole valmis.

”Tuomitsemme jyrkästi Putinin Venäjän aloittaman sodan Ukrainassa. Odotimme samaa solidaarisuutta Ukrainaa kohtaan koko elektronisen urheilun kansainväliseltä kentältä, mutta valitettavasti jouduimme pettymään. IESFin kyseenalaista päätöstä pahentaa tapa, jolla siihen päädyttiin – pidämme äänestysprosessia epäselvänä ja epädemokraattisena ja äänestyksen tuloksista julkaistua tiedotetta vääristeltynä ja läpinäkymättömänä. Boikotoimalla kisoja osoitamme tukemme ja solidaarisuutemme Ukrainan e-urheilijoille ja sodassa kärsiville ukrainalaisille ja esitämme vastalauseen IESFin menettelylle asiassa”, jyrisee Suomen elektronisen urheilun liitto – SEUL ry:n puheenjohtaja Ville Qvist.

IESFin ylimääräisessä liittokokouksessa äänestettiin siitä, sallitaanko Venäjän maajoukkueen osallistuminen elektronisen urheilun maailmanmestaruuskilpailuihin. Kokouksessa esitettiin useita toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi ja niistä lievin sanktiomalli voitti äänestyksen tuloksena. 

”On ilmeistä, että IESF on kykenemätön tuomitsemaan selkeästi ja päättäväisesti Venäjän aloittamaa hyökkäyssotaa Ukrainassa. Järjestön julkaisemassa tiedotteessa käytetään sanamuotoja, jotka ovat tulleet tutuksi Venäjää epäsuorasti tukevien tahojen viestinnästä. Vastustetaan yleisesti kaikkea sotaa, muttei tuomita Venäjän sotatoimia nimeltä. Tätä me emme voi hyväksyä”, toteaa puheenjohtaja Ville Qvist.

Aiemmin myös Ruotsin elektronisen urheilun liitto on ilmoittanut boikotoivansa EEF:n ja IESFin järjestämiä kansainvälisiä arvokisoja. Suomen elektronisen urheilun liitto – SEUL ry kannustaa kaikkia EEF:n ja IESFin jäsenorganisaatioita seuraamaan Ruotsin ja Suomen esimerkkiä ja boikotoimaan tulevia arvokisoja.

Jyväskylässä 24.4.2022

Ville Qvist
puheenjohtaja
SEUL

Muut uutiset