Suomen e-urheilun eettinen ohjeisto julkaistu!

Julkaistu su 18. joulukuuta 2016
Takaisin uutisarkistoon

Eettinen ohjeisto sisältää erilaisia ohjeita niin pelaajille, järjestäjille kuin vanhemmillekin, jotka toimivat elektronisen urheilun parissa. Ohjeisto on saatavilla pdf-muodossa tämän uutisen lopussa olevan linkin kautta.

Keväällä Ruotsissa julkaistuun Svensk eSports Code of Conductiin pohjautuva Suomen e-urheilun eettinen ohjeisto on saatu valmiiksi. Liitto tiedusteli alkukesästä ruotsinkielisen ohjeiston tehneeltä työryhmältä saako ohjeiston kääntää ja lupa kääntämiseen ja sen käyttämiseen saatiin. Käännöksen pohjalta marraskuun aikana on viimeistelty Suomen e-urheilun eettinen ohjeisto.

Ohjeisto sisältää erilaisia ohjeita käyttäytymiseen, kanssapelaajien kunnioittamiseen sekä yhdenvertaisuuden lisäämiseen. Pelaajille ja järjestäjille suunnattujen eettisten sekä käytännön ohjeiden lisäksi oppaassa on myös pelaajien vanhemmille suunnattu osio, jossa annetaan vinkkejä, miten harrastukseen voi tutustua pelaavan nuoren kanssa yhdessä.

Tekemiseen osallistuivat pääosin liiton puheenjohtaja Erkka Jouste sekä Helsingin yliopistossa pelikasvatusta tutkiva Mikko Meriläinen. Teoksen valmisteluun osallistuivat myös tuleva SEULin liittohallituksen jäsen Miisa Nuorgam, Tommi Tossavainen Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista (KAVI), Isabella Holm Mediakasvatusseurasta sekä Pelastakaa Lapset ry.

Suomen e-urheilun eettinen ohjeisto (PDF)

Muut uutiset