Suomelle Dota 2 -pelin MM-pronssia!

Julkaistu pe 13. joulukuuta 2019
Takaisin uutisarkistoon

Suomen Dota 2 -maajoukkue on voittanut elektronisen urheilun kansainvälisen kattojärjestön, IESF:n, järjestämissä maailmanmestaruuskisoissa pronssia. Turnaus alkoi Soulissa, Etelä-Koreassa, torstaina 12. joulukuuta ja MM-pronssista pelattiin jo perjantaina. Suomea vastaan pronssiottelussa pelasi Filippiinit. Paras kolmesta -ottelun Suomi voitti lukemin 2-0.

Suomen Dota 2 -joukkueessa pelasivat Tomas “Syuuu” Sainio, Samu “MTD” Hautala, Joni “Buugi” Fält (Wind and Rain), Niklas “Okcya” Koskinen (GODSENT) ja Peetu-Elmeri “Peksu” Väätäinen (OG Seed).

“Tiukka kilpailu oli ja pronssisijalle lopulta päädyttiin. Tavoitteena oli kulta mutta kyllähän tämäkin kelpaa! Nyt katse huomisiin Tekken 7 -peleihin ja toivotaan Suomelle lisämenestystä turnauksessa”, pronssista iloitsee joukkueenjohtaja Matti “Laged” Parkkila.

Dota 2 -turnauksessa Suomi pelasi yhteensä seitsemän ottelua, joista hävisi vain kaksi — Filippiineille ja Thaimaalle. Torstaina turnausta sävyttivät tekniset ongelmat, jotka kuitenkin korjaantuivat perjantaina ja turnaus pääsi etenemään ongelmitta. Lauantaina pelattavassa finaalissa kohtaavat Ruotsi ja Thaimaa.

MM-kisoissa Suomi osallistui kaikkiin kolmeen kisojen peleistä: Pro Evolution Soccer 2020 (PES), Tekken 7 ja Dota 2. MM-kisoissa Suomea edusti PES 2020 -pelissä Jussi “Grillsmak” Aalto, joka sijoittui aiemmin perjantaina turnauksessa sijoille 17-24. Joni “Jopelix” Huovinen edustaa Suomea Tekken 7 -pelissä ja jatkaa lauantaina turnauksen semifinaaleissa. Suomen aikaan aamuyöstä pelattavassa ottelussa vastaan asettuu kisojen isäntämaa Etelä-Korea.

Kisat järjestetään vuosittain ja Suomi osallistuu kisoihin nyt jo seitsemättä kertaa. Suomen maajoukkueen pääyhteistyökumppanina vuonna 2019 toimii Elisa Viihde.

Otteluiden etenemisestä löytyy lisätietoa Liiton ylläpitämästä SEUL Ottelut -portaalista sekä Liiton maajoukkuesivulta.

https://ottelut.info
https://seul.fi/maajoukkue

Kuva: SEUL ry / Valtteri Palonkorpi

Muut uutiset