Suomalaisväriä Dota 2 The International 5 -karsinnoissa

Julkaistu to 7. toukokuuta 2015
Takaisin uutisarkistoon

Valve on julkaissut The International 5 loppu- ja kutsuturnauksiin suoraan kutsutut joukkueet. Suomalainen 4 Anchors + Sea Captain on saanut suoran kutsun Euroopan karsintoihin.

Seattlessa, Yhdysvalloissa, 3.-8.8.2015 järjestettävään turnaukseen on kutsuttu suoraan 10 huippujoukkuetta ympäri maailman: 5 Kaakkois-Aasiasta ja Kiinasta, 4 Euroopasta ja 1 Pohjois-Amerikasta. Paikkoja turnaukseen on vielä auki kuusi, joista neljä jaetaan karsintojen voittajille ja kaksi ns. villillä kortilla. Valve lennättää Seattleen neljä karsintojen toiseksi tullutta joukkuetta, jotka kilpailevat keskenään näistä Wildcard-paikoista lopputurnaukseen.

Varsinaiset karsinnat järjestetään 25.-28.5. Amerikoissa ja Kiinassa sekä 29.5.-1.6. Euroopassa ja Kaakkois-Aasiassa. Jokaiseen karsintaan on saanut suoran kutsun 9 joukkuetta ja jokaisen alueen 10. karsintapaikka ratkaistaan kaikille avoimella turnauksella.

Jo viime syksystä asti yhdessä pelannut Suomalainen 4 Anchors + Sea Captain (4ASC), tutummin “Ankkurit”, on saanut suoran kutsun Euroopan karsintoihin ja on näin ollen vahvoissa lähtöasemissa jatkoon pääsyä ajatellen. Vastaan kuitenkin asettuu huippunimiä kuten ukrainalainen kolminkertainen The International -finalisti Natus Vincere ja ruotsalainen The International 2013 -voittaja Alliance.

Na’Vi ja Alliance ovat kuitenkin kärsineet viimeaikoina pelaajavaihdoksista ja rinnalle on noussut muita joukkueita kuten Ninjas in Pyjamas (NiP), Hellraisers (HR), Vega Squadron, Power Rangers ja Ankkurit. Euroopan karsintaa pidetäänkin yleisesti ottaen kaikkien aikojen kovatasoisimpana The International -karsintana, jossa pelaa monien mielestä joukkueita, jotka olisivat voineet ansaita suoran kutsun lopputurnaukseen.

Viimeaikaiset tulokset lupaavat Ankkurien osalta hyvää, sillä viimeisen kuukauden aikana pelatuista 15:sta ottelusta he ovat voittaneet 12. Liittohallituksen jäsen ja pitkäaikainen Dota 2 -uutisoija ja asiantuntija Johan “Sun_Tzu” Järvinen kommentoi suomalaisjoukkueen mahdollisuuksia seuraavasti:

Alliance, NiP, Na’Vi ja HR ovat top tiimit tällä hetkellä karsinnassa. Ankkurit ovat juuri ja juuri kärkinelikon ulkopuolella ja vaikka viime viikot ovat näyttäneet hyvältä, vielä pitäisi parantaa, että pystyisivät kilpailemaan Alliancen ja NiPin kanssa kahdesta karsinnan kärkipaikasta.

SEULissa seurataan jännityksellä Ankkurien tietä TI5:n parissa ja toivoo joukkueelle menestystä turnauksessa. Torilla tavataan!

Kaikki kutsun lopputurnaukseen tai karsintoihin saaneet joukkueet voit tarkistaa suoraan Valven omasta ilmoituksesta Dota 2:n The International sivustolla.

4 Anchors + Sea Captain ovat:

Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen
Sampsa ”nemphy” Kutvonen
Kalle ”Trixi” Saarinen
Mikko ”Vaalix” Ristimäki
Riku ”Buugi” Fält

Uutiskuva: Valve Corporation / The International -sivusto

Muut uutiset

SEULin vuosi 2014

Puheenjohtajana vuoden aloitti Tuomas “althalus” Velling, joka joutui eroamaan henkilökohtaisista syistä kesällä ja…