Suomalaiset Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen arvostetun The International -turnauksen miljoonavoittoon

Julkaistu su 26. elokuuta 2018
Takaisin uutisarkistoon

The International 8 -turnauksen voitti joukkue OG, jossa pelaavat suomalaiset Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen.

Dota 2 -pelin arvostetuin ja yksi maailman suurimmista videopeliturnauksista, The International 8 päättyi Suomen aikaa sunnuntaina aamuyöllä. Turnauksen finaalissa pelasivat joukkueet OG ja PSG.LGD ja finaali päättyi luvuin 3-2 OG:n voittoon. Joukkueessa pelaa kaksi suomalaista: Jesse “JerAx” Vainikka ja Topias “Topson” Taavitsainen. Heidän lisäkseen joukkueeseen kuuluvat australialainen Anathan “ana” Pham, ranskalainen Sébastien ”7ckngMad” Debs ja tanskalainen Johan “N0tail” Sundstein. Palkintorahaa suomalaisten tähdittämä joukkue sai ennätysmäiset 11,2 miljoonaa yhdysvaltain dollaria eli noin 9,6 miljoonaa euroa.

Ranskalaisen jalkapallojoukkue Paris Saint-Germainin kanssa yhteistyössä toimiva kiinalaisjoukkue LGD oli yksi turnauksen ennakkosuosikeista, kun taas vasta kesällä nykyisen kokoonpanonsa saanut OG ei herättänyt suuria odotuksia, vaikka se pääsi turnaukseen pitkäkestoisen avoimen karsinnan kautta. Tilanne kuitenkin muuttui lopputurnauksessa, kun joukkue lohkovaiheessa pääsi neljän parhaan joukkoon ja sen jälkeen voitti kaikki ylemmän loppusarjan ottelunsa. OG kohtasi PSG.LGD:n turnauksessa toistamiseen, kun he ensin olivat voittaneet joukkueen 2-1, jonka jälkeen PSG.LGD joutui alemman loppusarjan kautta vielä kertaalleen pelaamaan itsensä finaaliin. Loppuottelussa todella tasaisen pelin jälkeen OG onnistui viemään itsensä voittoon finaalin paras viidestä -formaatissa, viimeisessä pelissä.

“Miljoonat pelaajat pelaavat Dota 2 -peliä kuukausittain ja The International on yksi arvostetuimmista elektronisen urheilun turnauksista vuosittain. Kaksi suomalaista voittajajoukkueessa on ylpeydenaihe suomalaiselle e-urheiluyhteisölle ja samalla myös yleisesti yksi vuoden suurimmista suomalaisista urheilusuorituksista. Haluan koko liiton puolesta onnitella Jesseä ja Topiasta tästä uskomattoman hienosta saavutuksesta!”, kommentoi liiton puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

The International -turnaus järjestettiin tänä vuonna Rogers Arenalla Vancouverissa, Kanadassa. Turnaukseen osallistui yhteensä 18 joukkuetta ja Yle e-urheilu lähetti turnauksen ottelut suorana verkossa ja finaalin TV2:n kautta suomeksi selostettuna.. Turnauksen palkintopotti oli historiallisen suuri 25 504 190 dollaria. Turnaukseen osallistui myös kolmas suomalaispelaaja, kun viime vuonna turnauksen voittanut Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen pelasi Team Liquid -joukkueessa. Tänä vuonna Team Liquid sijoittui turnauksessa neljänneksi voittaen 1,7 miljoonaa dollaria.

Suomen elektronisen urheilun liitto onnittelee Jesse Vainikkaa ja Topias Taavitsaista joukkueineen hienosta turnausvoitosta!

Lisätietoja:
http://www.dota2.com/international/overview/
https://liquipedia.net/dota2/The_International/2018
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/08/26/mahdottomasta-totta-vainikan-ja-taavitsaisen-og-nousi-kuilun-partaalta-the
https://www.is.fi/digitoday/esports/art-2000005804143.html

Kuva: OG: Dota 2 The International Instagram, @dota2ti

Muut uutiset