SEUL:lle 86 900€ yleisavustusta vuodelle 2023

Julkaistu pe 10. helmikuuta 2023
Takaisin uutisarkistoon

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liitolle 86 900 euroa avustusta vuoden 2023 toimintaan. Liitto on saanut tätä yleisavustusta valtakunnallisten nuorisoalan järjestöjen toimintaan vuodesta 2013 lähtien (pois lukien vuosi 2022). Avustus on vaihdellut 55 000 ja 105 000 euron välillä, viimeisin avustus vuodelle 2021 oli 90 000 euroa. Avustus käytetään Liiton syyskokouksessa hyväksytyn toimintasuunnitelman ja OKM:n asettamien raamien mukaisesti.

”Vaikka tuki ei aivan saavuttanut vuoden 2021 suuruusluokkaa, niin tämä on yleisen rahoitustilanteen sekä selkänahasta raavitun vuoden jälkeen oikein positiivinen suoritus e-urheilulta. Seuraavaksi Liitto aloittaa vuosibudjetin päivittämistyön, tarkastellen vuodelle asetettujen tavoitteiden taloudellisia vaatimuksia. Lisäksi Liitto aloittaa keskustelun työntekijän rekryämisestä, jotta Liiton yleisavustukselle, erityisavustukselle ja muulle toiminnalle määritellyt tavoitteet olisivat mahdollista saavuttaa.” kommentoi SEUL:n puheenjohtaja Otto Takala.

SEUL:n rahoitus tulee koostumaan vuonna 2023 OKM:n nuorisoalan järjestöjen yleisavustuksen lisäksi elokuussa 2022 käynnistyneestä OKM:n erityisavustuksesta nuorisoalan valtakunnallisen toiminnan kehittämiseen ja Liiton omasta varainhankinnasta. Erityisavustuksen rahoittaman hankkeen tarkoituksena on mallintaa kuntien ja paikallisten toimijoiden yhteistyötä e-urheiluharrastamisen kehittämiseksi alueellisesti.

“Viime vuonna Liiton toimintaa toteutettiin pääosin vain ydintoimintojen osalta ja sitä kautta nyt päästään rakentamaan Liiton toimintaa ja henkilöstöä monelta osin niin sanotusti puhtaalta pöydältä. On nähtävissä että OKM:n avustussummat tulevat pienenemään tulevina vuosina, joten Liiton oma varainhankinta ja uudet eri rahoituslähteistä haettavat hankkeet tulevat olemaan suuremmassa roolissa tulevaisuudessa. Tälle vuodelle saatu yleisavustus luo tärkeää pohjaa Liiton toimintojen ylläpitämiselle ja kehittämiselle.” lausuu SEUL:n toiminnanjohtaja Miika Pulkkinen.

Lisätietoa vuoden 2023 rekrytoinneista, tapahtumista, koulutuksista ja toiminnasta on tarjolla kevään aikana.

Muut uutiset