SEUL:lle 83 800 euroa yleisavustusta vuodelle 2024

Julkaistu ti 13. helmikuuta 2024
Takaisin uutisarkistoon

Suomen elektronisen urheilun liitolle on myönnetty 83 800 euron yleisavustus. Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama yleisavustus valtakunnallisten nuorisoalan järjestöjen toimintaan on vuosittain merkittävin SEUL:n tulonlähteistä. Vuonna 2023 SEUL sai yleisavustusta 86 900 euroa, mutta tälle vuodelle OKM:n jakama kokonaissumma oli viime vuotta pienempi. Lista kaikista yleisavustusta saaneista järjestöistä on nähtävissä täällä.

”Lajin saama yleisavustus on kevyt, mutta sitä voidaan pitää tässä ajassa kohtuullisena tuloksena. Järjestöjen toimintaa mahdollistavien yleisavustusten vuosittainen heikkeneminen näkyy kasvavissa määrin koko kotimaisen järjestökentän toiminnassa ja tuleviksi vuosiksi kaavaillut suuret leikkaukset ovat todellinen uhka harrastamisen monimuotoisuudelle ja saavutettavuudelle. Järjestötoiminnan avustusten ja rahoituksen turvaaminen on kotimaisen järjestökentän kärkiteemoja tänäkin vuonna.” kommentoi SEUL:n puheenjohtaja Otto Takala.

Yleisavustus on merkittävässä roolissa SEUL:n vuoden 2024 talousarviossa, mutta koska järjestöavustuksiin on odotettavissa leikkauksia myös tuleville vuosille, on yksi vuoden tavoitteista tulonlähteiden monipuolistaminen. Avustus käytetään SEUL:n syyskokouksessa hyväksytyn toimintasuunnitelman ja OKM:n asettamien raamien mukaisesti. Lisätietoa vuoden 2024 painopisteistä voit lukea täältä.

”Suomessa tehdyt tutkimukset osoittavat kuinka pelaamisen määrä kasvaa vuosittain, joka tarkoittaa vuosi vuodelta myös suurempaa vastuuta pelaavan väestön harrastukseen liittyvästä edunvalvonnasta. Edunvalvonnalla tarkoitetaan alan oikeuksien ja käytänteiden tervettä kehitystä sekä harrastajien hyvinvoinnista huolehtimista.” Takala jatkaa.

Muut uutiset