SEULin syyskokous 22.11.

Julkaistu ti 25. marraskuuta 2014
Takaisin uutisarkistoon

Liiton jäsenistö kerääntyi Helsinkiin käsittelemään liiton asioista gaalapäivänä. Asialistalla olivat isoimpina asioina puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valinta sekä ensi vuoden toiminta.

Toiminnallisesti vuonna 2015 liitossa keskitytään entistä enemmän pelaajia joko suoraan tai välillisesti hyödyttäviin asioihin. Talousarviossa suurin osa varoista on suunniteltu käytettävän työntekijöihin, Pelaajataloon, liiga- ja valmennustoiminnan kehittämiseen, pelaajaloungeihin tapahtumissa sekä IeSF:n MM-kisoihin maajoukkueen kokoamiseen ja lähettämiseen.

Yleistä vaikuttamista e-urheilun hyväksi ei tietenkään unohdeta ja sitä pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan niin Valtakunnallisessa liikunta- ja urheiluorganisaatiossa kuin erilaisten koulutusten kautta yhteistyössä julkisen sektorin kanssa.

Näiden asioiden toteuttamiseen liitto hakee rahoitusta jälleen Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Missä laajuudessa näitä asioita päästään toteuttamaan, selviää helmi-maaliskuussa 2015, kun rahoituspäätökset annetaan tiedoksi.

Liittokokouksessa keskusteltiin seuraavan vuoden toiminnan jälkeen liiton jäsenistöstä ja jäsenmaksusta. Keskustelussa nousi esille erilaisia ideoita laajentaa liiton jäsenistöä mm. erilaisilla jäsentasoilla, jotka voisivat mahdollistaa vaikkapa erikseen pelaajajäsenet. Liittohallitus lähtee miettimään vaihtoehtoja nykyiselle mallille. Keskustelun jälkeen liiton jäsenmaksuna päätettiin pitää 0 euroa ja kannatusjäsenmaksu asetettiin 500 euroon.

Vuoden 2013 alusta alkaen liittohallituksen varapuheenjohtajana ja heinäkuusta 2014 alkaen liiton puheenjohtajana toiminut Erkka “Prote” Jouste valittiin jatkamaan liiton puheenjohtajana vuosina 2015-2016.

Hallitukseen oli jaossa neljä paikkaa, kun kokous päätti olla muuttamatta hallituksen kokoa, 7 varsinaista jäsentä ja 2 varajäsentä. Kokouksessa asettui ehdolle kuusi henkilöä. Valituksi kaudelle 2015-2016 tulivat Kalle “GJ” Muurila, Pekka “Pehu” Aakko, Johan “Sun_Tzu” Järvinen ja Petri “Procyon” Hämälä.

Kalle “GJ” Muurila on ollut liittohallituksen jäsenenä kesästä 2013 alkaen ja on toiminut varapuheenjohtajana heinäkuusta 2014. GJ on tehnyt hallituksessa töitä mm. eri pelien turnaussääntöjen kehittämisen parissa.
Pekka “Pehu” Aakko on monelle tuttu Assembly -tapahtumien pääjärjestäjänä. Hänet valittiin ensimmäistä kertaa liittohallitukseen tynkäkaudelle heinäkuussa 2014.
Johan “Sun_Tzu” Järvinen saattaa olla monelle tuttu etenkin Dota-yhteisöjen puolella. Hän on Sun_Tzu -nimimerkillä kirjoittanut monella sivustolla uutisia ja artikkeleja sekä toimi joinDOTAn päätoimittajana 2012-2013. Taustalla on myös runsaasti muuta journalistista kokemusta. Järvinen valittiin SEULin hallitukseen ensimmäistä kertaa.
Petri “Procyon” Hämälä ei varmasti ole tuntematon nimi kenellekään Suomen eSports-skenessä. Procyon on tehnyt töitä suomalaisen e-urheilun parissa jo toistakymmentä vuotta mm. pyörittämällä Peliliigaa, SETT.fi:tä ja ENCE eSportsia. Hämälä toimi aiemmin liittohallituksessa vuoden 2012 alusta kevääseen 2013 ja valittiin nyt toisen kerran hallituksen jäsenen luottamustehtävään.

Muut uutiset