SEULin pelaajalisenssi voi mahdollistaa kilpapelaajalle urheilutilojen käytön koronarajoituksista huolimatta

Julkaistu ke 26. tammikuuta 2022
Takaisin uutisarkistoon

Vallitseva koronaviruspandemia on häirinnyt arkeamme monella tavalla. Yksi näistä on ollut erilaisten yhteisten tilojen, kuten kuntosalien ja muiden liikuntapaikkojen, rajoitukset.

Suomen CS:GO-skenen vakiopelaajiin kuuluva Markus ”Shaker” Pyysalo kuitenkin huomautti eilen Twitterissä mahdollisuudesta hyödyntää Liiton pelaajalisenssiä urheilutilojen käyttöön. Tämä johtuu siitä, että ammattiurheilu on Aluehallintovirasto AVIn mukaan rajattu eri tiloja koskevien päätösten ulkopuolelle.

Ammattiurheilijan tunnusmerkit voi täyttää e-urheilun kohdalla esimerkiksi näissä tilanteissa: ”Käytännössä rajaus tarkoittaa ammattiurheilemisen rajaamista palloilulajeissa kahteen ylimpään kansalliseen sarjatasoon, A-maajoukkueiden toimintaan sekä yksilöurheilussa kansainväliseen menestykseen tähtäävään tavoitteelliseen toimintaan” ja ”lajiliiton valintajärjestelmän kautta arvokilpailuihin valmistautuva urheilija, jota ei ole vielä valittu arvokilpailuun mutta joka osallistuu mahdollisiin karsintakilpailuihin, joiden perusteella arvokisaedustajat valitaan”.

SEULin tulkinnan mukaan eSM-kilpailuihin, maajoukkuekarsintoihin tai kansainvälisiin otteluihin tähtäävä, pelaajalisenssin omaava pelaaja voidaan laskea tämän AVIn ohjeistuksen mukaan ammattiurheilijaksi, ja pelaajalisenssin ostaminen mahdollistaisi täten pääsyn urheilemaan rajoitteista huolimatta.

Eri toimijat kuitenkin tulkitsevat AVIn ohjeistusta eri tavoin, eikä pelaajalisenssi automaattisesti täytä ammattiurheilijan statusta kaikkialla.

Asiaan liittyvät yhteydenotot voi kohdistaa Liiton toiminnanjohtaja Miika Pulkkiselle:

  • Sähköposti: miika.pulkkinen@seul.fi
  • Puhelinnumero: +358 40 674 1337

Ohjeet pelaajalisenssin ostoon löytyvät eSM:n verkkosivuilta. Lisenssin hinta on vuonna 2022 viisi euroa.

Muut uutiset