Vaalit

Syyskokouksessa järjestetään hallitusvaalit, jossa jäsenjärjestöt nimittävät ja tukevat ehdokkuutta ja äänestävät hallituksenKokouksessa päätetään liittohallituksen koko, joka sääntöjen mukaisesti on puheenjohtajan lisäksi 7-9 varsinaista jäsentä ja 1-3 varajäsentä. Kun hallituksen koko on päätetty, jäsenet äänestävät ehdokkaista.

Tänä syksynä hallitukseen valitaan kahden vuoden kaudelle puheenjohtaja, vähintään neljä varsinaista jäsentä ja vähintään kaksi varajäsentä. Syyskokouksessa liiton jäsenjärjestöt nimittävät ja tukevat ehdokkuutta ja äänestävät hallituksen.

Tälle vaalisivulle listataan vaaleissa ehdolle asettuvia henkilöitä. Mikäli haluat ilmoittautua etukäteen ehdolle, lähetä kuvasi ja vastauksesi seuraaviin kysymyksiin osoitteeseen vaalit@seul.fi ja lisäämme sinut vaalisivulle!

  • Haetko puheenjohtajaksi vai hallitukseen
  • Esittely - kuka olet
  • Ammattisi ja koulutustaustasi (vapaaehtoisia)
  • Elektronisen urheilun taustasi
  • Mitä asioita haluaisit ajaa hallituksessa
  • Mikä jäsenjärjestö tukee ehdolleasettumistasi (tärkeä!)

Ehdokkaat

Ville Qvist

Mirka Otsonkoski

Markus Hyytinen

Aku Aarva

Kimmo Leinonen

Niklas Hirvelä

Arttu Hämäläinen

Richard R. Withers

Ville Qvist

Olen Ville Qvist, elektronisen urheilun moniottelija ja järjestötyössä melkein kaiken nähnyt ja kokenut 37-vuotias, jonka varsinainen leipä tulee it-konsultoinnista, mutta jonka vapaa-aika on jo vuosia mennyt erilaisissa yhdistyksissä. Edelliset neljä vuotta olen vaikuttanut elektronisen urheilun kehittymiseen SEULin hallituksessa, ja tälle luonnollinen jatko on astua puheenjohtajan suuriin saappaisiin. Haen siis SEULin hallituksen puheenjohtajaksi, ja tähän tehtävään minua ehdottaa Jyväskylän eSports seura.

Suomalainen elektronisen urheilun kenttä on kehittynyt erittäin voimakkaasti, mutta se ei anna aihetta liialliseen tyytyväisyyteen vaan se velvoittaa Liittoa ja sen toimijoita yhä määrätietoisempaan toimintaan lajin kehittämiseksi. Minun visiossani se tarkoittaa ensisijaisesti kahden alueen, kilpailutoiminnan sekä koulutustoiminnan, aktiivista kehittämistä.

Elektronisen urheilun sydän on kilpaileminen ja kilpailut. Ilman laadukasta kilpailutoimintaa pelaajilla ei ole riittävästi pelattavaa eivätkä he kehity riittävästi. Liiton pitääkin ottaa aktiivisempi rooli kilpailutoiminnan kehittäjänä siten, että sekä huipputasolla, mutta varsinkin huipun alapuolella, on riittävän laadukkaita kilpailuita, joissa pelaajat ja joukkueet pääsevät pelaamaan itselleen sopivia vastustajia vastaan. Liiton pitää varmistaa, että jokaiselle kilpailullisesti pelaavalle löytyy hänen tasolleen sopivia kilpailuita, ja paras tapa edistää tätä on luoda näitä kilpailuita yhdessä Liiton jäsenistön kanssa.

Elektronisen urheilun huippu on yhä terävämpi ja kansainvälinen kilpailu on erittäin kovaa. Perinteisesti suomalaiset ovat pystyneet vastaamaan tähän haasteeseen erittäin hyvin, ja meillä on läpi vuosien ollut maailman huipulla pelaajia useissa peleissä. Jotta näin olisi tulevaisuudessakin, täytyy meidän pystyä tarjoamaan pelaajillemme maailman parasta valmennusta ja muuta tukea. Tähän haasteeseen Liiton pitää pystyä vastaamaan huipputason valmentajakoulutuksella, joka tuottaa osaajia sekä huippujoukkueiden tarpeisiin että alemman tason harrastajien valmennukseen. Tällä tavoin pystymme sekä vastaamaan kansainväliseen kilpailuun että varmistamaan laadukkaiden uusien pelaajien kasvamisen. Suomalainen koulutusosaaminen on huippuluokkaa ja yhdessä jäsenistönsä kanssa Liitto pystyy varmasti tarjoamaan koulutusta, joka pitää suomalaiset pelaajat askeleen tai kaksi edellä muiden maiden pelaajiin nähden.

Olen tottunut järjestämään asioita, mutta olen jo vuosia sitten oppinut, että kukaan ei voi yksin tehdä kaikkea. Niinpä en edes yritä vetää rekeä yksin eteenpäin vaan puheenjohtajana tehtäväni on näyttää suuntaa ja eritoten antaa muille mahdollisuus toteuttaa yhteistä visiota parhaiden kykyjensä mukaan. Hallituksessa tarkoituksenani onkin lisätä jäsenten aktiivisuutta ja laajentaa nyt aloitettua työryhmätyöskentelyä antaen näin halukkaille mahdollisuuden päästä kehittämään suomalaista elektronista urheilua. Suomalainen elektronisen urheilun kenttä on erittäin moninainen ja se pitää sisällään niin paljon hyviä toimijoita että on erittäin tärkeää antaa heille mahdollisuus tulla tekemään yhteistä hyvää myös valtakunnan tasolla.

Vision saavuttaminen vaatii työtä, ja tuo työ on usein erittäin raskasta. Oman osuuden vieminen maaliin on kuitenkin meidän kaikkien tehtävä ja jos viestikapula minun käteeni annetaan, niin pidän huolen, että minun osuudellamme emme tipu kärkijoukosta vaan seuraavallekin osuudelle pääsemme mieluummin etu- kuin takamatkalta.

Mirka Otsonkoski

Olen 29-vuotias keuruulainen. Päivisin teen töitä luokanopettajana ja iltaisin etsin maataloa, jota tulevaisuudessa asuttaa yhdessä mieheni, mäyräkoirien ja silkkikanojen kanssa. Elektronisen urheilun parissa olen saanut toimia vuodesta 2017 alkaen, jolloin aloitin työni SEUL:n toiminnanjohtajana. Kiinnostus lajiin heräsi luokanopettajakoulutuksen loppuvaiheessa graduni parista, jossa käsittelin e-urheilun vaikutusta sitä opiskelevien hyvinvointiin. Pelaajana loistan vain Simsin ja Aliaksen parissa, mutta onnekseni se ei estä pelaamasta muutakin. Haen vuoden 2020 vaaleissa liiton hallituksen jäseneksi.

Tein toiminnanjohtajan töitä liitossa aina vuoden 2020 syksyyn asti. Syksyllä minua kutsuivat puoleensa luokanopettajan työt. Toiminnanjohtajan tehtävässäni olen saanut nähdä kenttää aitiopaikalta ja oppinut siitä paljon. Esimerkiksi liiton jäsenjärjestöjen vahvuudet ja toisaalta niiden kohtaamat haasteet ovat minulle entisen tehtäväni kautta tuttuja. Näitä vuosien aikana keräämiäni taitoja haluan edelleen käyttää kentän hyväksi ja jatkaa töiden tekemistä lajin eteen. Onnekseni minulla on nyt realistinen käsitys siitä, mitä hallitustyöskentely vaatii ja siitä, miten voin parhaalla tavalla olla lajin ja kentän avuksi. Koska olen nähnyt liiton toimintaa läheltä ja ollut jopa itse sitä rakentamassa, olisi minusta hallituslaisena apua monella toiminnan osa-alueella, mutta alle olen listannut ne, joita haluan eniten vielä kehittää.

Olen viime vuosina vastannut yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöryhmän toiminnasta ja jatkanut tässä roolissa tämän syksyn aikana. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo eivät ole e-urheilussa tai pelimaailmassa itsestäänselvyyksiä ja niiden kehittäminen vaatii pitkäjänteisyyttä. Liiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma antaa toteutettavaksi uudet toimenpiteet vielä tänä vuonna ja niitä toteutetaan seuraavan kahden vuoden aikana, kunnes suunnitelma on taas aika päivittää. Toimenpiteiden lisäksi päästään käynnistämään koulutustoiminta aiheen ympäriltä. Teema ei voi olla sellainen, joka aika ajoin nostetaan esille, vaan se vaatii jatkuvaa pinnalla pitämistä ja mielellään vastuuhenkilöä, joka pystyy pyörittämään toimintaa aiheen ympärillä läpi vuoden.

Rutiineja ja järjestelmällisyyttä rakastavana ihmisenä olen asettanut liiton tehtävissäni aina selkeiden toimintatapojen luomisen tärkeäksi asiaksi. Toimintatavat helpottavat ennustettavuutta, tekevät liiton toiminnasta helposti lähestyttävämpää ja takaavat oikeudenmukaisuuden kaikille toimijoille. Toimintatapoja liitolta toki jo löytyy, mutta näitä voidaan aina kehittää ja helpottaa pelaajien tai muiden toimijoiden toimimista, oli kyse sitten tuomarikoulutuksista tai liitolle saapuvista yleisistä yhteydenotoista.

Luokanopettajakoulutuksen saaneena ja luokanopettajana toimivana olen kiinnostunut myös e-urheilun koulutuspuolesta. Tällä hetkellä uusia koulutuksia ja koulutusta tarjoavia tahoja syntyy jatkuvasti lisää, mikä on hienoa kiinnostuksen jatkuvasti kasvaessa. Jotta koulutuskenttä pysyy toimivana ja tasavertaisena, on liitolla tärkeä asema tarjota kouluttajille väylä keskusteluun ja tiedonjakoon. Koulutusta janoavan pelaajan näkökulmasta on taas tärkeää, että hän voi luottaa saavansa laadukkaan koulutuksen. Tiedon jakamisen tärkeyttä ei siis voi kylliksi korostaa.

Otan minulle uskotut tehtävät ja vastuut vakavasti, mutta onnekseni liitolle on raivattu kalenteriini jo valmiiksi oma kiintiönsä, jolloin hallituksen kokoukset tai deadlinet eivät pääse livahtamaan ohitse. E-urheilun kentällä en ole se kaikkein näkyvin tai värikkäin hahmo, mutta olen kokenut tasaisen työn raataja ja pidän konkreettisia toimia parhaana tapana vaikuttaa – vaikka se sitten tapahtuisikin hiljaa oman koneen äärestä!

Lyhyesti:

  • Mirka "EvilDoing_HoneyBadger" Otsonkoski, 29, Keuruu
  • SEUL toiminnanjohtaja 2017-2020, siirtynyt luokanopettajaksi syksyllä 2020
  • Tavoitteena kehittää lajin yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, luoda kestäviä ja näppäriä toimintatapoja liitolle sekä tukea kentän koulutustoimijoita

Ehdokkuuttani tukee NHLGamer.

Markus Hyytinen

Haen Suomen elektronisen urheilun liiton hallitukseen.

Olen Markus Hyytinen, laniaktiivi Oulusta. Haluan olla mukana elektronisessa urheilussa koko maan laajuisessa toiminnassa. SEUL:n hallituspaikka kiinnostaa, koska siellä näkee astetta laajemman puolen elektronisesta urheilusta.

Työalakseni koen opetusalan silpputyön ja akateemisen tutkimisen. Koulutuspohjana minulla on matematiikan maisterintutkinto, nyt työn alla toinen maisterintutkinto, tällä kertaa filosofiasta.

Elektronisen urheilun harrastukseni alkoi kilpailullisen Pokemonin parissa (G3). Tästä jatkoin League of Legendsiin, Hearthstoneen ja Overwatchiin. Hearthstonessa osallistuin turnauksiin, myös voittoisasti. Pääsin Legend-tasolle, mutten koskaan grindannut tietä Legend-ladderin huipulle. Nykyään harrastan pääosin turnausjärjestäjänä ja -tuomarina. Sivussa harrastan casuaalina tappelupelejä, pääpeleinä Them's Fighting Herds ja Pokken Tournament DX.

Haluan, että elektronisen urheilun kenttä ei pirstoutuisi liikaa epäonnistuneen kommunikaation takia. Haluan myös kehittää projekteja pelaajien urapolun tukemiseksi paikallisista laniporukoista ja ruohonjuuritason Discord-yhteisöistä puoliammattilaisiksi turnauspelaajiksi ja lopulta ammattilaisiksi. Lisäksi olen kiinnostunut elektronisen urheilun maineen kiillotuksesta ja uskottavuuden lisäämisestä.

Ehdolleasettumistani hallitukseen tukee Vector ry.

Aku Aarva

Hyvät ystävät,

olen Aku Aarva, 34-vuotias järjestö- ja hallitusammattilainen ja höntsätason elektroninen urheilija Helsingistä. Haen SEULin hallitukseen tulevalle kaudelle SJ Esports Oy:n tukemana ja esittämänä.

Työssäni Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtajana ja monissa luottamustehtävissäni niin politiikassa, yrityselämässä kuin järjestöissäkin olen kartuttanut huomattavaa kokemusta muun muassa strategiatyöstä, talous- ja hallintoratkaisuista, yhteiskuntavaikuttamisesta, koulutuksista ja tapahtumista ja monista muista teemoista. Koulutustaustaltani olen tradenomi ja hallintotieteiden maisteri ja pyöritän sivutoimisesti koulutusviennin konsultointiin keskittyvää Aeonian Solutions Oy:tä.

Tarjoan SEULin käyttöön laajan osaamiseni hallitustyöstä, vuosikymmenen kokemukseni suomalaiselta järjestökentältä ja rajattoman motivaationi kehittää elektronista urheilua.

Viimeisen parin vuoden ajan olen toiminut SEULin hallituksen jäsenenä ja keskittynyt erityisesti järjestön vaikuttavuuden lisäämiseen ja erilaisiin järjestön kehittämiseen tähtääviin projekteihin. Myös tapahtumapuoli eli erilaiset seminaarit ovat sydäntäni lähellä, vaikka erityisesti kulunut vuosi on niiden osalta ollut haastava koronaviruspandemian vuoksi.

Tulevalle kaudelle haen hallituksen jäseneksi, koska haluan jatkaa työtä elektronisen urheilun saralla ja kehittää liittoa jäseniään ja toimialaa entistä paremmin palvelevaksi kokonaisuudeksi. Olemme ottaneet merkittäviä askeleita esimerkiksi yhteiskuntasuhteiden ja -vaikuttamisen saralla, mutta liiton vaikuttavuuden näkökulmasta työtä on edessä vielä paljon. Tähän tehtävään annan mielelläni oman panokseni ja autan valittavaa puheenjohtajaa ja henkilöstöä liiton tavoitteiden saavuttamisessa.

Kuluneiden parin vuoden aikana olemme kehittäneet liiton vaikuttavuutta monin tavoin. Erilaiset ministeriöihin suunnatut lausunnot, neuvottelut sidosryhmien kanssa tai vaikkapa yhteydenotot tasavallan presidentin kansliaan ovat tuoneet näkyvyyttä elektroniselle urheilulle ja osaltaan vaikuttaneet suuntaan, johon koko ala kehittyy. Voisimme kuitenkin olla paljon järjestelmällisempiä, painottaa reaktiivisuuden sijasta proaktiivisuutta ja hyödyntää yhteiskunnallisessa keskustelussa SEULin omaa asiantuntemusta. Liiton oman äänen vahvistaminen sekä kotimaassa että kansainvälisestä on mielestäni seuraavien vuosien keskeisiä päämääriä.

Hallitustyössä olen erityisen kiinnostunut SEULin:

- Kansainvälisestä toiminnasta (erit. IESF, Esports Europe, pohjoismainen yhteistyö)

- Poliittisesta vaikuttamisesta ja yhteiskuntasuhteista

- Strategisesta ja hallinnollisesta kehitystyöstä

Pyydän luottamusta jatkokaudelle hallitukseen.

Yhteistyöterveisin,

Aku Aarva

Lyhyesti:

Aku ”Anti_” Aarva, 34, Helsinki

SEULin hallitus 2018-2020

Eurooppalainen Suomi ry:n toiminnanjohtaja

Aeonian Solutions Oy:n toimitusjohtaja

Yli 10 vuoden kokemus suomalaiselta järjestökentältä ja osakeyhtiöiden hallituksista

Ehdokkuuttani tukee SJ Esports Oy.

Kimmo Leinonen

Olen 30-vuotias projektikoordinaattori ja työskentelen e-urheilun asiantuntijana Espoon kaupungin liikunta- ja nuorisopalveluissa. Toimessani olen tehnyt laajaa työtä järjestöjen, urheiluseurojen ja e-urheilun parissa. Työni kautta olen kiinnostunut e-urheilun mahdollisimman laajasta vaikuttavuudesta mm. julkishallinnon kautta sekä nuorten harrastamismahdollisuuksista e-urheilun parissa.

Viimeisen vuoden aikana hallituksessa olen edistänyt e-urheilun hankemahdollisuuksia sekä ollut vahvasti mukana matalan kynnyksen e-urheilun harrastamismahdollisuuksieen edistämisessä. Olen myös ollut mukana suunnittelemassa e-urheilun oppilaitoskentän lähentämistä ja kehittämistä.  Haen jatkoa hallituksessa, koska koen, että minulla on vielä annettavaa suomalaisille e-urheilulle. Suomalainen e-urheilu on kehittynyt isoin harppauksin, mutta työtä ruohonjuuritasolla on vielä valtavasti työtä tehtävä niin oppilaitoksissa, seuroissa kuin kaupungeissa. 

Mikäli minut valitaan, tulen edistämään erityisesti seuraavia asioita: 

- Juniori- ja seuratyö

- Kaupunkiyhteistyön kehittäminen

- Hankemahdollisuuksien lisääminen

Kimmo Leinonen
SEULin hallitus 2020
Espoon kaupunki – E-urheiluasiantuntija 

Ehdokuuttani tukee Raahen Porvari- ja Kauppakoulu.

Niklas Hirvelä

Hyvät jäsenet,

Olen Niklas Hirvelä, 31-vuotias tamperelainen. Olen ollut nyt SEULin hallituksessa kauden 2018-2019 ja haen hallitukseen kaudelle 2020-2021. Ehdokkuuttani tukee Ahlmanin koulun säätiö sr.

Päivätyökseni teen esportsin valmennusta Ahlmanin esports -linjan opiskelijoille sekä koulutan Varalan ja Ahlmanin yhteisen e-urheiluohjaajalinjan opiskelijoita. Olen mukana myös Tampereen alueen kilpapelaamisen kehittämisessä. Olen opiskellut itselleni valmentajan ammattitutkinnon ja nyt käyn ensimmäisenä Suomessa esports -puolelta valmentajan erikoisammattitutkintoa, joka keskittyy valmentamisen johtamiseen ja kehittämiseen.

Olen ollut aktiivinen hallituksessa aiemman kauteni, lähes poikkeuksetta olen osallistunut jokaiseen hallituksen kokoukseen ja ollut mukana päättämässä ja keskustelemassa asioista. Haluan jatkaa hallituksessa toimimista ja viedä eteenpäin varsinkin oppilaitosten asioita sekä valmennuksen kehittymistä, sillä nämä asiat ovat juuri sitä, mitä kohtaan jokapäiväisessä työssänikin esportsin parissa. Lisäksi näen tärkeänä avoimuuden ja tasavertaisuuden hallituksen toiminnassa niin yhteistyökumppaneiden kuin jäsenten kesken. Koska toimin joka päivä pelaajien kanssa, haluan ajaa myös heidän etuaan ja nostaa pelaajien arvostusta esportsin kentällä, sillä he ovat koko kilpapelaamisen sydän.

Työni lisäksi olen ollut esportissa valmentamassa eri joukkueiden kanssa (mm. Helsinki Reds ja Manse PP), toiminut ala-asteen pelikerhon vetäjänä, junioritoiminnassa Helsingin kaupungin ja Helsinki Redsin GGS Reds valmentajana. Olen myös kahden pelaavan lapsen isä, joten nuorison pelaaminen ja uuden tulevan esports -sukupolven kasvaminen on läheinen aihe itselleni.

tldr:

Niklas Hirvelä, 31, Tampere Ahlmannin ammatti- ja aikuisopisto, esports -valmentaja ja seulin hallituksen jäsen 2018-2019 Haluan kehittää oppilaitosten, valmentajien ja pelaajien toimintaa ja luoda rakenteita näihin. Myös SEULin avoimuus ja tasavertaisuus jäseniään kohtaan on tärkeä aihe itselleni.

Arttu Hämäläinen

Olen 34-vuotias urheilu- ja eurheiluselostaja Jyväskylästä. Haen SEULin hallitukseen SAWO ESPORTSin tukemana.

Olen ammatiltani päätoiminen selostaja ja tapahtumajuontaja, ja olen työskennellyt urheilun lisäksi myös eurheilun selostustehtävissä useita vuosia. Työni kautta olen saanut vahvan kosketuspinnan sekä eurheilun harrastajiin, että ammattilaisiin joka portaassa pelaajista tuotantoon ja organisaatiojohtoon. Nykyään toimin myös SAWO ESPORTSin General Managerina ja perustajajäsenenä, jonka kautta pyrin tuomaan mm. nuorisotoimintaa tärkeäksi osaksi eurheiluorganisaatiota.

Olen pelannut erilaisia pelejä aina kasibittisestä Nintendosta tähän päivään. PCn lisäksi myös erilaisia konsoleita on tullut omistettua kymmeniä erilaisia vuosien varrella.

Minulle tärkeä asia lajin kehittymisen kannalta Suomessa on sen erilaisten bisnesmahdollisuuksien laajempi hyödyntäminen kautta linjan. Verrattuna muuhun maailmaan Suomi on edelleen varsin lapsenkengissä monella osa-alueella. Ammattimaisia organisaatioita ja sarjoja on vielä varsin vähän. Liiton tuki on mielestäni tässä asiassa tärkeää, ja yhteistyötä seurojen ja sarjajärjestäjien kanssa nykyistäkin laajemmin olisi hyvä pohtia. Kansainvälinen toiminta on yksi tie kehitykseen.

Muita tärkeitä asioita, joita tahdon ajaa, on ehdottomasti kiusaamisen poistaminen nettipelaamisesta ja nuorten miesten syrjäytymisongelmaan puuttuminen. Liian moni pelaaja kokee verkossa kiusaamista ja toksinen käytös on anonymiteetin takaa liian helppoa. Nuorten miesten syrjäytyminen on unohtunut ongelma, koska nykyään on monta muutakin tärkeää asiaa ollut tapetilla. Henkilökohtaisesti tunnen velvollisuudekseni kiinnittää näihin asioihin vahvasti huomiota, jos tulen valituksi. Kaikilla tulee olla mahdollisuus pelata, lähtökohdista ja vaikkapa varallisuudesta riippumatta.

Toisin varmasti SEULin hallitukseen uudenlaista tuulahdusta, ja hommat luistaa parhaiten kun ne tekee tosissaan mutta pilke silmäkulmassa! Tavoitteeni on yhdistää suomalaisia lajiharrastajia ja alan ammattilaisia vankemmin yhdeksi rintamaksi, sillä näin pieni maa voi pärjätä vain puhaltelemalla yhteiseen hiiliseen (:D)!