Suomen elektronisen urheilun liitto jakaa vuosittain syksyisin järjestettävässä eSports-iltatilaisuudessa tunnustuksia kuluneen vuoden onnistujille. Tunnustukset jaetaan arvokasta työtä elektronisen urheilun yhteisön eteen tehneille pelaajille, järjestäjille ja yhteisön vaikuttajille.

Vuonna 2016 palkinnot jaettiin 3.12. järjestetyssä tilaisuudessa. Valintaprosessi tehtiin loka-marraskuun 2016 aikana ja sen toimitti liiton varapuheenjohtaja Joonas Kapiainen. Ehdokasvalinnoista päättivät vain työryhmän jäsenet. Ehdokkaat ja valinnat äänestettiin työryhmän toimesta kahdessa vaiheessa, joista ensimmäisessä jäsenet antoivat ehdokkaita ja toisessa äänestivät kaikista antamistaan ehdokkaista. Työryhmän jäsenet eivät tienneet ennen tilaisuutta työryhmän kokoonpanoa, vaan äänestivät itsenäisesti. Työryhmä julkaistiin iltatilaisuudessa.

Vuoden toimijoiden valitsijatyöryhmä
Teemu Hiilinen – Elektronisen urheilun selostaja ja toimittaja
Nico Hartikainen – Elektronisen urheilun toimittaja
Benjamin Läärä – Elektronisen urheilun yhteisöaktiivi, DOTA 2
Samuli Sihvonen – Elektronisen urheilun valmentaja
Joona Leppänen – Elektronisen urheilun asiantuntija ja manageri
Aleksi Majander – Elektronisen urheilun toimittaja ja ammattipelaaja, Hearthstone

Vuoden 2016 pelaaja – Lasse ”MATUMBAMAN” Urpalainen (Dota 2)

Lasse “MATUMBAMAN” Urpalainen on ehdottomasti ollut Jesse “JerAx” Vainikan ohella suomalaisia vuoden kärkinimiä. Jo vuoden 2015 aikana pelitaidoillaan huomiota herättänyt Urpalainen on noussut Team Liquidin riveissä pelatessaan aiempaa korkeammalle tasolle räjäyttäen potin, kun joukkue saavutti hopeaa kevään Major-turnauksissa sekä EPICENTER-turnauksen voiton. Lisäksi Urpalainen sai yhtenä harvoista pelaajista oman esittelyvideonsa The International -turnauksen yhteydessä.

Vuoden 2016 joukkue – Ninjas in Pyjamas (Overwatch)

Lauri “mafu” Rasi
Kalle “hymzi” Honkala
Antti “kyynel” Kinnunen
Joonas “zappis” Alakurtti
Aleksi “Zuppehw” Kuntsi
Joona “Fragi” Laine

Täysin suomalaisista pelaajista koostuva Overwatch -joukkue pelasi keväästä asti SG-1 nimen alla ja liittyi Ninjas in Pyjamas -organisaatioon elokuussa. Joukkueen tasaiset suoritukset ovat niittäneet mainetta ja joukkue onkin noussut yhdeksi maailman kärkinimistä pelin parissa. Uuden pelin parissa suomalaisen joukkueen nouseminen ehkä maailman tunnetuimman organisaation listoille on merkittävää suomalaisen elektronisen urheilun tunnettuuden kannalta.

Vuoden 2016 mediatoimija – Yle e-urheilu

Yleisradion e-urheilutoimitus on tehnyt jälleen kuluneen vuoden aikana hartiavoimin töitä lajin parissa. Vuoden ensimmäinen elektronisen urheilun lähetys nähtiin jo uudenvuodenpäivänä 1.1., kun TV2:lla esitettiin suorana NHL16 -pelin virallisen SM-kilpailun lopputurnaus. Vuoden kohokohtia NHL16 SM-turnauksen lisäksi oli CS:GO Majorin lähetys Kölnistä, jonne lähti kokonainen tuotantotiimi live-studioineen. Suurten turnausten lisäksi YLE on esimerkillisesti tehnyt erilaisista kotimaisista turnauksista Areena-lähetyksiä.

Vuoden 2016 tulokas – Finnish eSports League – FEL

Keväällä aloittanut Finnish eSports League – FEL on nopeasti noussut suurimmaksi suomalaiseksi liiga-alustaksi niin Counter-Strikeen kuin Hearthstoneen. FEL järjesti kesällä ruohonjuuritasoisen nettiliigan, joka keräsi huomattavan määrän pelaajia ja joukkueita. Ruohonjuuritason pelaaminen on ollut Suomessa suuri puute, jota FEL paikannut hyvin, kun Peliliiga puolestaan on keskittynyt järjestämään ammattilaistason turnauksia. Syyskuussa alkaneet FEL:n pro- ja haastajaliigat vaikuttavat erittäin lupaavilta.

Vuoden erikoistunnustus työstä e-urheilun parissa 2016 – Erkka ”Prote” Jouste

Liittohallitus myönsi puheenjohtajakautensa päättävälle Erkka Jousteelle kiitospalkinnon hänen arvokkaasta ja tärkeästä työstään elektronisen urheilun kentässä. Erkka on toiminut työkseen sekä vapaaehtoisesti liiton hallitus- ja puheenjohtajan tehtävissä ja hoitanut niitä parhaan kykynsä mukaan. Hän on saavuttanut monen toimijan luottamuksen ja pitkäjänteisellä, avoimella toiminnallaan edistänyt merkittävästi liiton asemaa ja näkyvyyttä Suomessa.

Aikaisempien vuosien tunnustukset löydät omilta sivuiltaan:

Vuoden 2015 tunnustukset
Vuoden 2014 tunnustukset